H Ελλάδα «τρώει» τα παιδιά της




Τρελαθήκαμε εντελώς σε αυτή τη χώρα; Πάντα υπάρχουν «καλοθελητές» για να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά». Στην προκειμένη περίπτωση, ο προγραμματιστής λογισμικού και ιδιοκτήτης ραδιοφωνικού σταθμού στη Μυτιλήνη Χρήστος Βαλασέλλης μετά από ανώνυμη καταγγελία, βρέθηκε να συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω και να περνά όλη τη νύχτα της Τρίτης στο κρατητήριο, προκειμένου να οδηγηθεί την Τετάρτη στον εισαγγελέα από όπου και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο λόγος της σύλληψης; Παράνομη εκπομπή τηλεοπτικού σήματος. Τι έγινε στην πραγματικότητα; Ο 39χρονος προγραμματιστής αναπτύσσει τα τελευταία 10 χρόνια μία εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, με την επωνυμία «Jazler», την οποία χρησιμοποιούν περί το 70% των ραδιοφωνικών σταθμών στην Ελλάδα, αλλά και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ραδιοφωνικών σταθμών του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα αυτό έχει γίνει το δεύτερο πιο δημοφιλές στο είδος του παγκοσμίως ανάμεσα σε 100 αντίστοιχα προγράμματα, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να το χρησιμοποιούν κατά κόρον.


O Χρήστος Βαλασέλλης
O Χρήστος Βαλασέλλης
Αυτή τη φορά, ο Χρήστος Βαλασέλλης ανέπτυξε την αντίστοιχη πατέντα για τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν ψηφιακά και την οποία ονόμασε «Jayzee». Το πρόγραμμα αυτό θα επέτρεπε στους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν ψηφιακά να το κάνουν με κόστος 2.000 ευρώ, ενώ τώρα κάτι τέτοιο αντιστοιχεί στο μυθικό ποσό των 80.000 με 100.000 ευρώ! Δηλαδή, ο 39χρονος προγραμματιστής που έχει επιλέξει να εργάζεται στην ελληνική περιφέρεια, παρά τις προτάσεις που έχει δεχθεί για το εξωτερικό, δημιούργησε ένα πρωτοποριακό λογισμικό που προσφέρει τις υπηρεσίες για ψηφιακή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού στο ένα δέκατο από όσο κοστίζει σήμερα! Την πατέντα αυτή πρόκειται να παρουσιάσει στη διεθνή τεχνολογική έκθεση για Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στο Λας Βέγκας, τον ερχόμενο Απρίλιο.

Πριν την έκθεση, όμως, στο Λας Βέγκας, ο κ. Βαλασέλλης επέλεξε να «δοκιμάσει» την πατέντα του, στη Μυτιλήνη όπου ζει κι εργάζεται και όπου σημειωτέον, μέχρι στιγμής, οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν εκπέμπουν ψηφιακά, αλλά αναλογικά. Μέσα στο προσεχές διάστημα, αναμένεται να γίνει η μετάβαση από το αναλογικό στο ψηφιακό σήμα. Άρα, ο κατά τους τύπους «παράνομος» τηλεοπτικός σταθμός του κ. Βαλασέλλη, δεν προκαλούσε παρεμβολές σε κανέναν άλλο σταθμό του νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου. Παρόλα αυτά, μία ανώνυμη καταγγελία στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) αρκούσε, όπως αναφέρει ο ίδιος στη zougla.gr, για να κινητοποιηθεί ένας ολόκληρος μηχανισμός από την Αθήνα, προκειμένου να περάσουν χειροπέδες στον «πειρατή».

Επιπλέον, εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως δεν ακολουθήθηκε κατά γράμμα η προβλεπόμενη διαδικασία. Δηλαδή, ενώ θα έπρεπε να υπάρξει μια προειδοποίηση με δίωρη διορία από την ΕΕΤΤ προς τον κ. Βαλασέλλη, ώστε να «κατεβάσει» το σήμα του, αντ’ αυτού η διαδικασία του αυτοφώρου κινήθηκε αυτόματα. Διαδικασία η οποία κινήθηκε και για τον Μανώλη Γιαννακέλο, ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού «Τηλεόραση της Μυτιλήνης», καθώς είχε παραχωρήσει στον κ. Βαλασέλλη τον οικίσκο εκπομπής του σταθμού, όπου και γίνονταν οι πειραματισμοί του νέου λογισμικού. Σημειώνεται ότι ο προγραμματιστής δεν χρησιμοποιούσε καν τις κεραίες του σταθμού του κ. Γιαννακέλου, αλλά τις κεραίες του «Altter», οι οποίες είναι αδρανείς για πάνω από έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...