Διασφάλιση και καταβολή των πάσης φύσεως οφειλών της ασφαλιστικής EVIMA

Από τον Υπουργό Οικονομικών, ζητά με παρέμβασή του ο Λευτέρης Αυγενάκης Την άμεση καταβολή αλλά κυρίως τη διασφάλιση των οφειλών της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρείας Evima προς ασφαλισμένους, προσωπικό, συνεργάτες και δικαιούχους αποζημιώσεων, ζητά με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ιωάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Η E.I.G. Evima Insurance Group A.A.E., έχασε οριστικά την άδεια λειτουργίας της, η οποία ανακλήθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος και τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση, καθώς δεν ήταν σε θέση να διατηρεί επαρκές περιθώριο φερεγγυότητας, ενώ δεν είχε σχηματίσει επαρκή τεχνικά αποθέματα και παρουσίαζε έλλειμμα στην ασφαλιστική τοποθέτηση.
Η εταιρεία απασχολεί 200 εργαζόμενους, 500 συνεργαζόμενους ελεύθερους επαγγελματίες, 1.300 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και καλύπτει 270.000 ασφαλισμένους. Ο κύριος όγκος αφορά κατόχους αυτοκινήτων.

Όπως τονίζει ο Λευτέρης Αυγενάκης: «μετά την κατάρρευση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, ακολούθησε αιφνιδιαστικά, η ανάκληση της άδειας ακόμη μίας ασφαλιστικής εταιρείας, αφήνοντας εκτεθειμένους ασφαλισμένους και προσωπικό».

Στις διατάξεις της παρ. 3, του άρθρου 10, του Ν.Δ. 400/1970 «Περί Ιδιωτικής Επιχειρήσεως Ασφαλίσεως»: ορίζεται ότι «σε περίπτωση ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή πτώχευσης ασφαλιστικής επιχείρησης ο επόπτης εκκαθάρισης ή πτώχευσης καλεί μέσα σε 10 ημέρες τους δικαιούχους ασφαλίσματος…». Όπως αναφέρεται ακόμα στην παρ 7 και 8 του ίδιου Διατάγματος «Τίτλοι, ομόλογα και λοιπά παρόμοια και άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία εκποιούνται στην τρέχουσα χρηματιστηριακή τους αξία… καταθέσεις σε τράπεζες στην άμεση διάθεση και διαχείριση του Επικουρικού Κεφαλαίου» και «το Επικουρικό Κεφάλαιο υποχρεούται να καταβάλει στα όργανα εκκαθάρισης το ποσό που αντιστοιχεί στην αναλογική συμμετοχή του στην ικανοποίηση των προνομιακών απαιτήσεων των εργαζομένων και στα έξοδα εκκαθάρισης»

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά πόσο χρόνο θα διαρκέσει η ανωτέρω διαδικασία της καταβολής των πάσης φύσεως υποχρεώσεων της εταιρείας, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και ζητά την ρητή διασφάλιση των χρημάτων και της πληρωμής των υποχρεώσεων στο σύνολό τους μέσω της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, τίτλων, ομολόγων και χρηματοοικονομικών προϊόντων της εταιρείας γενικότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...