ΓΙΑ ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ "ΜΙΛΗΣΕ" ΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛ ΑΛΑΜΕΪΝ


Ρεπορτάζ : Βασίλης Γ. Λαμπρόπουλος
(από το : tovima.gr)
Με μία οργάνωση που έβαζε τσιμέντο στο τραμ και με μια άλλη που έγραφε προκηρύξεις για εμπρηστικές επιθέσεις δύο μήνες προτού εμφανισθεί (!) συνδέει - προς το παρόν - η ΕΛ.ΑΣ. τους ληστές του Βελβεντού...
και το διαμέρισμα στην οδό Ελ Αλαμέιν. Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για... παράδοξα ευρήματα που δείχνουν ότι «πολλοί αντεξουσιαστές προχωρούν σε διαφόρου τύπου επιθέσεις προκειμένου να δοκιμάζονται επιχειρησιακά αλλά και να δείχνουν ευρύ πεδίο δράσης...».


Σύμφωνα λοιπόν με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., στο διαμέρισμα της οδού Ελ Αλαμέιν εντοπίστηκε σε στικάκι (usb) τμήμα προκήρυξης που είχε συντάξει η οργάνωση «Φωτιές στον Ορίζοντα» για την εμπρηστική επίθεση σε εταιρεία με έδρα στο Χαλάνδρι που προμήθευε θερμικές κάμερες τις αρχές ασφαλείας. Από την περαιτέρω διερεύνηση προκύπτει ότι η εν λόγω οργάνωση είχε εμφανισθεί τον Απρίλιο του 2012 με κείμενο σε διαδικτυακό τόπο αντεξουσιαστών με το οποίο ανελάμβαναν την ευθύνη για δολιοφθορά στο τραμ στα νότια προάστια, καθώς τοποθέτησαν σε τρία διαφορετικά σημεία ισάριθμες τσιμεντένιες κολώνες!


«Κίνηση αντανακλαστικού χαρακτήρα»!


Όπως ανέφεραν τότε στην προκήρυξή τους, «προφανώς δεν τρέφαμε αυταπάτες ότι θα διακόπταμε τη λειτουργία του τραμ για ολόκληρο 24ωρο. Η κίνησή μας ήταν αντανακλαστικού χαρακτήρα, προσαρμοσμένη στην επιτακτική ανάγκη για έμπρακτη αλληλεγγύη». Στο κείμενο υπάρχουν και υβριστικές αναφορές όπως «να αναγκάσουμε κάθε π... ή χαρτογιακά και κάθε ένστολο α...ι να βρέξει τα παντελόνια του, να κάψουμε τα αμάξια των δεσμοφυλάκων, τα σπίτια των μπάτσων και των δικαστών».


Η ίδια οργάνωση προχώρησε λίγες ημέρες αργότερα, στις 28 Απριλίου, στο κάψιμο αυτοκινήτου στην Κηφισιά. Όπως ανέφεραν στο κείμενο, «χτυπήσαμε ένα τετράγωνο στην περιοχή της Κηφισιάς καίγωντας τα παρκαρισμένα αμάξια της οδού Λεβύτου πολυτελή και μη. Ήταν μια κίνηση εις ένδειξη αλληλεγγύης στην απεργία πείνας που πραγματοποιούσαν τα φυλακισμένα μέλη της Ε.Ο. Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς και ο Αναρχικός Θεόφιλος Μαυρόπουλος απαιτώντας την οριστική μεταγωγή αλλων ανταρτων στον Κορυδαλλό».


Τον Σεπτέμβριο του 2012 η οργάνωση «Φωτιές στον Ορίζοντα» ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό αυτοκινήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Κυψέλη. Στο σχετικό κείμενο έστελνε «χαιρετισμούς» στους καταζητούμενους τότε Γιάννη Μιχαηλίδη και Δημήτρη Πολίτη, οι οποίοι συνελήφθησαν στη ληστεία στον Βελβεντό. Στο κείμενο υπήρχε αναφορά για «ειδωμένα συναισθήματα μέσα στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών, καλλωπισμένα πίσω από εμπορικές βιτρίνες και κατασκευασμένα αρώματα. Καταχωνιασμένα στα ράφια των καταναλωτικών ναών, πίσω από τα δήθεν ανθρώπινα νεύματα των διαφημιστικών πινακίδων και λοιπόν επίπλαστων επιγραφών»!


Έβγαλαν προκήρυξη πριν από την επίθεση;


Όμως ιδιαίτερη εντύπωση έκανε στους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ ότι στο στικάκι στην οδό Ελ Αλαμέιν βρέθηκε αποθηκευμένο - τον Σεπτέμβριο του 2012 - τμήμα του κειμένου της προκήρυξης της οργάνωσης «Μαχόμενη Μειοψηφία» για την εμπρηστική επίθεση στην κατοικία του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου. Το εντυπωσιακό είναι ότι η «Μαχόμενη Μειοψηφία» είχε εμφανισθεί για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2011 με εμπρηστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο ενός ιδιώτη που φέρεται να είχε εμπλακεί σε ρατσιστικές επιθέσεις και σε βάρος της πρώην γενικής γραμματέως του ΠΕΧΩΔΕ κυρίαςΜαρίας Καλτσά.


Η επίθεση εναντίον της οικίας του κ. Παπαντωνίου έγινε τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ η οργάνωση συμμετείχε πριν από ένα μήνα στις εμπρηστικές επιθέσεις στα σπίτια πέντε δημοσιογράφων. Παρουσιάζεται λοιπόν η ιδιοτυπία στο usb στο Μαρούσι να έχει βρεθεί κείμενο για ανάληψη ευθύνης από οργάνωση που εμφανίσθηκε ύστερα από δύο μήνες και για κτύπημα που πραγματοποιήθηκε μετά από τέσσερις μήνες. Σε μια παγκόσμια ασφαλώς πρωτοτυπία...


Η «ρώσικη ρουλέτα»


Στο κείμενο που βρέθηκε στο στικάκι ανάμεσα στα άλλα αναφερόταν: «Μια ρώσικη ρουλέτα που οδηγεί στην τρέλα. Και αυτή η τρέλα, πανέμορφη και επικίνδυνη κατακλύζει κάθε μυ του κορμιού μας, κάθε νευρώνα του εγκεφάλου μας, γίνεται πέτρα στα κεφάλια μπάτσων, βόμβες στα κεντρικά επιτελεία της καθεστηκυίας τάξης, σφαίρες στα κορμιά των βασανιστών μας».


Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πάντως παρατηρούν ότι το κείμενο που έχει αποθηκευθεί είναι πιθανόν άγνωστο απόσπασμα από ξένο βιβλίο αντεξουσιαστών και δεν υπάρχει καμιά μνεία στην επίθεση κατά του κ. Παπαντωνίου..


Την ίδια ώρα οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζουν να αναζητούν τουλάχιστον δύο καταλύματα μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και το τζιπ με το οποίο διέφυγαν τέσσερις δράστες της ληστείας στον Βελβεντό. Την ίδια ώρα τα στελέχη των αρχών ασφαλείας εκφράζουν τον φόβο για μια νέα ένοπλη επίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...