Μια Ελληνοαυστραλή τραγουδίστρια στα βραβεία Γκράμι

Μια Ελληνοαυστραλή ερμηνεύτρια, η Vassy, θα τραγουδήσει σε εκδήλωση που θα προηγηθεί της τελετής της απονομής των βραβείων Γκράμι, που αποτελούν το λαμπρότερο γεγονός της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, με κύρος αντίστοιχο των βραβείων Όσκαρ.

Η Vassy γεννήθηκε στην Αυστραλία και σπούδασε αρχαιολόγος, αλλά από μικρή ασχολήθηκε με το τραγούδι - παρότι κάποτε της είχαν πει πως «δεν ξέρει να τραγουδά, και να κάνει κάτι άλλο».

Αυτήν την εποχή, το τραγούδι της «We Are Young» είναι τέταρτο στη λίστα του Billboard Dance Charts και διαρκώς ανεβαίνει - κάτι που, όπως λέει η ίδια, την ενθουσιάζει.

Οι γονείς της Βασιλικής Καραγιώργου κατάγονται από τα Σέρβια Κοζάνης. Αν και η οικογένειά της και οι φίλοι της βρίσκονται όλοι στην Αυστραλία, η μελαχρινή ερμηνεύτρια και συνθέτρια επέλεξε να μετακομίσει στις ΗΠΑ προκειμένου να κυνηγήσει διεθνή καριέρα. Έτσι, τα τελευταία χρόνια ζει στο Λος Άντζελες.

Η κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου έγινε το 2005 και μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από το κοινό, αφού το άλμπουμ της ήταν ένα από τα καλύτερα r'n'b της Αυστραλίας για τη χρονιά εκείνη! Η ίδια έχει στο ενεργητικό της σπουδαίες συνεργασίες με τους DJ Afrojack, Dave Aude, και Richard Vission. Έγραψε μουσική για ταινίες, σίριαλ, διαφημιστικές καμπάνιες αλλά και τη... Rihanna, ενώ μελωδίες της έχουν χρησιμοποιηθεί ως μουσικό χαλί στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές επιτυχίες, όπως το «Grey's Anatomy», το «Ugly Betty» κ.ά.

Όσο για τη σχέση της με την Ελλάδα;«Κάθε Σάββατο πρωί, η μητέρα μου με πήγαινε σε ελληνικό σχολείο, για να μάθω σωστά την ορθογραφία! Επισκέπτομαι πολύ συχνά την Ελλάδα, αφού όλοι οι συγγενείς μου μένουν εκεί, κυρίως έξω από τη Θεσσαλονίκη. Λατρεύω ιδίως τα νησιά, και έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στη Μήλο, την οποία και έχω επισκεφτεί αρκετές φορές. Μάλιστα, θα ήθελα να μείνω και στην Ελλάδα για κάποιους μήνες, αν, φυσικά, οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις με έφερναν εκεί! Πάντως, θα ήθελα πολύ να δώσω συναυλίες στην Ελλάδα!»
 http://www.zougla.gr/politismos/article/mia-elinoafstrali-tragoudistria-sta-vravia-grami

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...