Ξυλοδαρμός βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τα ΜΑΤ (φωτορεπορτάζ)

Συμβολική κατάληψη στο γραφείο του γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Γ. Μέργου πραγματοποίησαν για λίγα λεπτά μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, «με αφορμή τις δηλώσεις του γ.γ. περί ανάγκης μείωσης του κατώτατου μισθού στην Ελλάδα, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της «ανάπτυξης» της κυβέρνησης Σαμαρά». Σύμφωνα με καταγγελίες μελών του ΣΥΡΙΖΑ δυνάμεις των ΜΑΤ επιτέθηκαν κάνοντας χρήση χημικών ενώ χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας.


Σε ανακοίνωσή τους, οι νέοι και νέες του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ αναφέρουν πως «Σε μια χώρα που οι νέοι και οι νέες «απολαμβάνουν» μισθούς 500 ευρώ και η πλειοψηφία των εργαζομένων αναγκάζεται από σήμερα που λήγει η ισχύς των συλλογικών συμβάσεων, γεγονός που σημαίνει ότι οι μισθοί θα καθορίζονται με υπουργική απόφαση από 1η Απρίλη, συνιστά πρόκληση ο ισχυρισμός ότι οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα είναι «υπεραμειβόμενοι».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται «Μόνη απάντηση σε όλους αυτούς που στο όνομα της «ανάπτυξης», ετοιμάζονται να εφαρμόσουν νέα μέτρα εξαθλίωσης των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι οι συλλογικοί και ανυποχώρητοι αγώνες για την ανατροπή της κυβέρνησης και των μνημονίων»

«Η απεργία της Τετάρτης να γίνει η αρχή του τέλους τους», καταλήγει.

Η κατάληψη διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και οι συγκεντρωθέντες αποχώρησαν μόνοι τους από το γραφείο του γ.γ.. πριν έρθει η Αστυνομία.


Σύμφωνα με καταγγελίες στην είσοδο του κτηρίου δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν αδικαιολόγητα κάνοντας χρήση χημικών ενώ χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και Κώστας Μπάρκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νίκο Παπαγιαννόπουλο, και διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τον ξυλοδαρμό των βουλετών.

Σχετικά με τις καταγγελίες ο υπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλια, απέφυγε να σχολιάσει λέγοντας: "Δεν έχω κανένα σχόλιο. Έχει διαταχθεί Ε.Δ.Ε. απ΄ όσο γνωρίζω".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...