Συνελήφθη ο Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του



Απίστευτη τραγωδία με πρωταγωνιστή τον Όσκαρ Πιστόριους. Ο Νοτιοαφρικανός χρυσός Παραολυμπιονίκης, ο οποίος πρόσφατα πήρε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, σκότωσε την κοπέλα του στις 03.00 τα ξημερώματα.



Το τραγικό αυτό γεγονός συνέβη μέσα στο σπίτι του Πιστόριους, με τα ΜΜΕ της Νοτίου Αφρικής να αναφέρουν ότι πρόκειται για ατύχημα, καθώς ο χρυσός Παραολυμπιονίκης δήλωσε ότι πέρασε τη σύντροφό του για διαρρήκτη.

Η άτυχη γυναίκα έφερε τραύματα στο χέρι και στο κεφάλι - που επέφερε τον θάνατο - ενώ ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας της Πρετόρια τόνισε ότι οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η τραγωδία δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί.

«Στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε ένα περίστροφο 9 χιλιοστών, ο κ. Πιστόριους βρίσκεται υπό κράτηση και το πτώμα μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο» δήλωσε στο πρακτορείο Reuters η εκπρόσωπος της αρμόδιας εγκληματολογικής υπηρεσίας.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 26χρονος παγκοσμίου φήμης αθλητής - γνωστός και με το παρατσούκλι «blade runner» - είναι ο πρώτος Παραολυμπιονίκης που πήρε άδεια να τρέξει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η είδηση αυτή έχει σοκάρει την κοινή γνώμη της χώρας από τη στιγμή που ο Πιστόριους αποτελεί εθνικό είδωλο για τους Νοτιοαφρικανούς.




Σύμφωνα με ρεπορτάζ, θύμα του τραγικού περιστατικού είναι το μοντέλο Ρίβα Στίνκαμπ, η οποία λέγεται ότι θέλησε να κάνει μια... έκπληξη στον σύντροφό της την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Ποιος είναι ο Πιστόριους...

Ο «γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια», όπως τον χαρακτήρισαν, γεννήθηκε στις 22 Νοεμβρίου του 1986 στην Πρετόρια της Νοτίου Αφρικής. Ο Όσκαρ είχε μια ιδιαιτερότητα. Γεννήθηκε χωρίς κόκαλα κάτω από τα γόνατα και γι' αυτό στην ηλικία του ενός έτους τού αφαιρέθηκαν τα πόδια.

Ο «Blade Runner», όπως τον φωνάζουν, έχει ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο, το ράγκμπι, το τένις, την πάλη, το πόλο και το κρίκετ. Το 2004 πήρε την απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με τους αγώνες δρόμου και έλαβε μέρος στους Παραολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, όπου και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα και το χρυσό μετάλλιο στα 200, σημειώνοντας μάλιστα και παγκόσμιο ρεκόρ (21.97”).

Την ίδια χρονιά έσπασε δύο φορές το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μετρά, αφού αρχικά έκανε 11.72” (στο πλαίσιο του τουρνουά Police College), ενώ λίγο αργότερα ξεπέρασε και τον εαυτό του κάνοντας 11.51” στο τουρνουά AGN. To 2005 πήρε μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Μάντσεστερ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 και στα 200 μέτρα. Το ίδιο έτος δοκίμασε τις δυνάμεις του κόντρα σε δρομείς χωρίς κινητικά προβλήματα και τερμάτισε έκτος στο πρωτάθλημα Νότιας Αφρικής!

To 2006 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Άσεν πήρε τρία χρυσά μετάλλια, αφού τερμάτισε πρώτος στις κούρσες των 100, 200 και 400 μέτρων. Μάλιστα, στα δύο τελευταία πέτυχε νέα παγκόσμια ρεκόρ. Στον ημιτελικό των διακοσίων μέτρων σημείωσε επίδοση 21.66” και στον τελικό των τετρακοσίων 49,42”. Την ίδια χρονιά, ο Όσκαρ πήρε την πρώτη θέση στα 100 και στα 200 μέτρα στο παγκόσμιο κύπελλο που έγινε στο Μάντσεστερ.

Έναν χρόνο αργότερα, ο Πιστόριους κατέρριψε και το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα, αφού σημείωσε τη φανταστική επίδοση 10,91” σε τουρνουά που έγινε στη Νότιο Αφρική. Στη συνέχεια έλαβε μέρος στο εθνικό πρωτάθλημα της πατρίδας του, όπου και τερμάτισε δεύτερος στα 400 μέτρα τρέχοντας με αθλητές χωρίς κινητικά προβλήματα.

Ο Πιστόριους απείχε μόλις ένα δευτερόλεπτο από την επίτευξη του χρόνου που χρειαζόταν για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες, το 2008, στο Πεκίνο της Κίνας.

To 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στην Νταεγού, ο Πιστόριους είχε τρέξει τα 400μ. σε 45'39'' παίρνοντας πρόκριση στους ημιτελικούς της διοργάνωσης. Παράλληλα, τρέχοντας στα 4χ400μ. με την εθνική ομάδα της χώρας του πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, όπου όμως δεν έτρεξε. Εκεί, η Νότιος Αφρική κατετάγη δεύτερη και ο Πιστόριους έγινε ο πρώτος παραολυμπιονίκης που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.



Με την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το περασμένο καλοκαίρι ο Όσκαρ Πιστόριους έγραψε το όνομά του στην ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος μη αρτιμελής αθλητής που συμμετέχει στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση. Ο Νοτιοαφρικανός έστειλε ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους και συγκίνησε ολόκληρο τον πλανήτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...