Αιματοβαμμένο μπαστούνι του μπέιζμπολ βρέθηκε στο σπίτι του Πιστόριους

Η νοτιοαφρικανική αστυνομία ερευνά τη χρήση ενός μπαστουνιού του μπέιζμπολ που μπορεί να έκανε ο πρωταθλητής Οσκαρ Πιστόριους, το οποίο βρέθηκε γεμάτο αίμα στο σπίτι του, κατά τη δολοφονία της φίλης του Ρέβα Στέενκαμπ την Πέμπτη στην κατοικία του στην Πρετόρια, γράφει σήμερα η κυριακάτικη εφημερίδα City Press.

«Το μπαστούνι ήταν γεμάτο αίμα. Η αστυνομία θα αποφανθεί τί αίμα ήταν αυτό» δήλωσε στην εφημερίδα πηγή προσκείμενη στη έρευνα προσθέτοντας ότι το κεφάλι της Ρέβα ήταν "συντεθλιμμένο".

Οι αστυνομικοί εξετάζουν τρείς υποθέσεις, σύμφωνα με τη City Press που αναφέρει ότι αντλεί τις πληροφορίες της από τρεις συγκλίνουσες πηγές: ο Πιστόριους μπορεί να επιτέθηκε στη φίλη με το μπαστούνι, αυτή να το χρησιμοποίησε για να αμυνθεί, ή ο αθλητής το χρησιμοποίησε για να σπάσει την πόρτα της τουαλέτας όπου αυτή είχε καταφύγει.

Ο 26χρονος Πιστόριους φέρεται να πυροβόλησε για πρώτη φορά από το υπνοδωμάτιο, πριν η φίλη του προλάβει να κλειστεί στην τουαλέτα που ήταν δίπλα. Η Ρέβα επλήγη με τέσσερις σφαίρες --οι δύο στο κεφάλι-- από όπλο διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Πιστόριους τηλεφώνησε στον πατέρα του γύρω στις 03:20 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) την Πέμπτη, ζητώντας του να πάει στο σπίτι του το συντομότερο δυνατόν. Όταν η οικογένειά του έφθασε, αυτός κατέβαινε τις σκάλες κρατώντας τη νεαρή γυναίκα και έτρεμε.

Η 29χρονη Ρέβα ανέπνεε ακόμη και αυτός προσπάθησε να την κρατήσει στη ζωή δίνοντάς της το "φιλί της ζωής". Οι επιθεωρητές βρήκαν μια μικρή τσάντα και ένα iPad στο υπνοδωμάτιο του Οσκαρ. Τα σεντόνια του κρεβατιού ήταν ακατάστατα.

Αυτός φέρεται να είπε στην αδελφή του ότι κάτι φοβερό συνέβη και πέρασε τη Ρέβα για διαρρήκτη.

Αλλά οι τρείς πηγές της εφημερίδας αποκλείουν την εκδοχή αυτή -- την οποία απέρριψε η αστυνομία από την Πέμπτη-- αναφέροντας κυρίως ότι δεν υπήρξε σημάδι παραβίασης.

Οι ερευνητές έχουν ένα φάκελο "αδιάσειστο σαν βράχο" σε βάρος του αθλητή, γράφει η εφημερίδα.

Ο Πιστόριους κατηγορείται για τη δολοφονία της Ρέβα και η εισαγγελία είπε κατά την πρώτη ακροαματική διαδικασία την Παρασκευή ότι ζητεί να καταδικαστεί ο κατηγορούμενος για "φόνο εκ προμελέτης".

Ο Πιστόριους απορρίπτει τις κατηγορίες. Ο αθλητής θα παρουσιαστεί εκ νέου την Τρίτη στο δικαστήριο της Πρετόριας, όπου οι δικηγόροι του θα ζητήσουν να αφεθεί ελεύθερος υπό όρους. Την ίδια ημέρα θα γίνει η κηδεία της Ρέβα στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...