ΔΕΣΦΑ: Απάντηση στις καταγγελίες για τους υπέρογκους μισθούς

Ανακοίνωση-απάντηση από το Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου απεστάλη στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της Ζούγκλας, που αφορά στο δημοσίευμα για την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Αρ. Ντινόπουλου σχετικά με τους υπέρογκους μισθούς που λαμβάνουν εργαζόμενοι στη ΔΕΣΦΑ.

Παρατίθεται αυτούσια η απάντηση:

Απάντηση σε δημοσίευμα με αφορμή Ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Αργύρη Ντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.


Επί δημοσιεύματος σας στην ιστοσελίδα σας την 6/2/2013 με αφορμή ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Α. Ντινόπουλου προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, σύμφωνα με την οποία δεν έχουν τηρηθεί οι διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας που αφορούν μειώσεις του μισθολογικού κόστους των εργαζομένων στον ΔΕΣΦΑ, αλλά ότι δήθεν υφίστανται υπέρογκοι μισθοί για ορισμένους υπαλλήλους μας, σας γνωρίζουμε τα εξής, προς αποκατάσταση της αλήθειας :

1. Η εταιρία ΔΕΣΦΑ ΑΕ, συμμορφουμένη στις διατάξεις της κειμένης νομοθεσίας, έχει προβεί σε όλες τις περικοπές και μειώσεις των μισθών, αποζημιώσεων και μισθολογικών παροχών του προσωπικού της, που προβλέπονται από την νομοθεσία που εφαρμόζεται σε αυτήν (αρχικά με τις διατάξεις του ν. 3833/2010, όπως τροποποιήθηκε στην συνέχεια με τις διατάξεις του Ν. 3845/2010, με τις οποίες επήλθε περαιτέρω μείωση των αποδοχών, αποζημιώσεων κλπ των εργαζομένων, ενώ υπήρξε περικοπή και στα επιδόματα εορτών και αδείας).

2. Περαιτέρω, στην εταιρεία μας εφαρμόσθηκε το άρθρο 31 παρ. 1 β του ν. 4024/2011 περί συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, ενιαίου μισθολογίου, εργασιακής εφεδρείας κλπ με τις διατάξεις του οποίου το μισθολογικό κόστος περιορίσθηκε από την 1/11/2011 και εντεύθεν για κάθε χρήση, σε ποσοστό 65% του μισθολογικού κόστους της χρήσης 2009.

3. Ουδείς από τους εργαζομένους στην εταιρεία μας εξαιρέθηκε από τις ανωτέρω μισθολογικές περικοπές, αλλά σε όλους εφαρμόσθηκαν οι διατάξεις του νόμου, σύμφωνα με τα ανωτέρω.

4. Σε ό,τι αφορά τις αποδοχές του Διευθύνοντος Συμβούλου, ο τελευταίος αμείβεται σύμφωνα με τις ανωτέρω διατάξεις με περικεκομμένες αποδοχές και δη με τις διατάξεις του άρθρου 2 του
ν. 3833/2010 και είναι απολύτως αναληθές, ότι δήθεν αμείβεται με 8.500 ευρώ μηνιαίως. Σημειώνεται μάλιστα, ότι με δική του πρωτοβουλία έχει παραιτηθεί από τις αποζημιώσεις που εδικαιούτο από την συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (από την έναρξη της θητείας του μέχρι σήμερα) καθώς και από το κίνητρο απόδοσης, που επίσης δικαιούται.

5. Περαιτέρω, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4024/2011, περί ενιαίου μισθολογίου κλπ όπως τροποποιήθηκε και εφαρμόζεται στην εταιρεία μας, η τελευταία με το πέρας εκάστου τριμήνου εντός του έτους 2012 υπέβαλε, όπως υποχρεούτο, στην Ειδική γραμματεία των ΔΕΚΟ και από 1/1/2013 στο Υπουργείο Οικονομικών αναλυτικά ποσοτικά στοιχεία για τον έλεγχο της τήρησης των ανωτέρω μισθολογικών περιορισμών, και, από τον διενεργηθέντα έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες τόσο της Γραμματείας ΔΕΚΟ όσο και του Υπουργείου Οικονομικών διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία μας τηρεί απαρεγκλίτως τις διατάξεις του νόμου και ότι σε ουδεμία παράβαση ή πλημμέλεια υποπέσαμε όσον αφορά την τήρηση των εφαρμοζομένων διατάξεων. Τα στοιχεία του μισθολογικού μας κόστους τηρούνται στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και βρίσκονται στην διάθεση των αρμοδίων εποπτευουσών αρχών.

6. Τέλος σημειώνεται, ότι τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας μας ως Διαχειριστού του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου, στα οποία περιλαμβάνεται και το μισθολογικό κόστος ελέγχονται και εγκρίνονται και από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, η οποία έχει εν προκειμένω εγκρίνει τα σχετικά ποσά.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...