ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Η γυναίκα που δοκίμαζε τα φαγητά για τον Χίτλερ

Κυριακή, 24 Φεβρουαρίου 2013

Η γυναίκα που δοκίμαζε τα φαγητά για τον Χίτλερ

Tη φρίκη που έζησε στο πλευρό του Αδόλφου Χίτλερ περιγράφει η 95χρονη Γερμανίδα Margot Woelk η οποία επί σειρά ετών δοκίμαζε τα φαγητά που επρόκειτο να φάει ο «Φύρερ».

Ο ίδιος φοβούμενος απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του είχε προσλάβει την Woelk προκειμένου να διασφαλίσει ότι κάθε γεύμα που του προσφερόταν ήταν ασφαλές και δεν περιείχε δηλητήριο.

Για περισσότερο από δύο χρόνια η Woelk έπαιζε «κορώνα- γράμματα» τη ζωή της, δοκιμάζοντας φαγητά στο Ανατολικό Μέτωπο, στη «Φωλιά του Λύκου».

Η γυναίκα επιλέχθηκε από τα SS για αυτή τη δουλειά το 1942 αφού αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει το σπίτι της στο Βερολίνο και να μεταφερθεί στο Πρωσικό χωριό Gross Partsch –σημερινή Πολωνία. Ήταν μία από τις 15 συνολικά γυναίκες που επιλέχθηκαν για τη δουλειά αυτή ενόσω ο Χίτλερ βρισκόταν στη βάση Rastenburg.«Δεν είχαμε άλλη επιλογή, έπρεπε να το κάνουμε», αναφέρει η 95χρονη Woelk. Mιλώντας στους Βρετανικούς Times, αποκάλυψε ότι οι ημέρες που έζησε στο πλευρό του δικτάτορα ήταν εφιαλτικές: «Φυσικά και φοβόμουν. Αν έστω κι ένα από τα φαγητά ήταν δηλητηριασμένο, σήμερα δεν θα ήμουν εδώ. Μας ανάγκαζαν να τα φάμε, δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς».«Ο Χίτλερ, θα καταδέχονταν να αγγίξει το φαγητό του, μόνο και εφόσον και οι 15 κοπέλες τρώγαμε από το δείγμα και αφού είχε περάσει τουλάχιστον μία ώρα για να δει ότι είμαστε καλά», περιγράφει η Woelk.

«Μεταξύ 11.00 και 12.00 ξεκινούσε η ‘αποστολή μας’. Ο Χίτλερ, αφού διαβεβαιωνόταν ότι ήταν ασφαλή τα φαγητά, ξεκινούσε να τρώει περί τις 15.00. Επρόκειτο κυρίως για λαχανικά. Τα πιο φρέσκα και νόστιμα, όπως σπαράγγια, μπιζέλια, πιπεριές, συνοδευόμενα με ρύζι ή σαλάτες. Όλα ήταν τοποθετημένα σε ένα πιάτο, ακριβώς όπως σερβίρονταν στον Χίτλερ», πρόσθεσε η 95χρονη.

Η Woelk δεν δοκίμασε ποτέ ψάρι ή κρέας, καθώς ο Χίτλερ ήταν χορτοφάγος. Ανέφερε δε ότι ο δικτάτορας είχε επιλέξει μόνο Γερμανίδες, καθώς ήθελε μόνο «καλό γερμανικό απόθεμα» να δοκιμάζει το φαγητό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: