Τι λέει η Αστυνομία για την επίθεση σε συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ, από μέλη της Χρυσής Αυγή στην Ανάβυσσο

Στον εισαγγελέα, σύμφωνα με εντολή του ιδίου, θα σταλούν οι μηνύσεις που υπεβλήθησαν για το περιστατικό στην Ανάβυσσο, όπου συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ δέχτηκε επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, ο συνδικαλιστής κατήγγειλε σε αστυνομικούς που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης περιμετρικά προγραμματισμένης εκδήλωσης στα γραφεία της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, ότι την 21.30 ώρα περίπου, διερχόμενος με το αυτοκίνητό του από τα συγκεκριμένα γραφεία, καταδιώχθηκε από ομάδα 10 ατόμων περίπου, επειδή άκουγε σε υψηλή ένταση τραγούδια, τα οποία τον εξύβρισαν, ενώ ένας από αυτούς τον χαστούκισε. Η ομάδα αυτή κατευθύνθηκε στη συνέχεια προς τα γραφεία του πολιτικού κόμματος.

Ο διοικητής του οικείου Αστυνομικού Τμήματος, μαζί με την αναγκαία δύναμη, πήγε εξωτερικά των γραφείων και χωρίς να εισέλθει στους εσωτερικούς χώρους ενημέρωσε για το περιστατικό βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος εμφανίστηκε ως υπεύθυνος της εκδήλωσης.

Στην περιοχή αφίχθησαν ενισχυτικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων και δυο διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ, προκειμένου μετά το πέρας της εκδήλωσης και εφόσον αναγνωρίζονταν από τον παθόντα οι συμμετέχοντες στο εις βάρος του συμβάν, να προσαχθούν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο παθών, από τα 25 περίπου άτομα, που βγήκαν από τα γραφεία και ελέγχθησαν στο σημείο, δεν αναγνώρισε το άτομο που τον χαστούκισε, παρά μόνο έναν από τους συμμετέχοντες στο συμβάν, ο οποίος και προσήχθη. Στην υποβληθείσα έγκληση του, ωστόσο, ο συνδικαλιστής δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του προσαχθέντα, παρά μόνο του αγνώστου δράστη που τον χαστούκισε.

Την 23.45 ώρα, στο Αστυνομικό Τμήμα μετέβη ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, οποίος υπέβαλε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...