Ξεκίνησαν τα "ραβασάκια" για όσους χρωστούν στην εφορία - Στο δεύτερο ειδοποιητήριο θα ξεκινούν οι κατασχέσεις - Τι αποφάσισαν στο ΥΠΟΙΚ

- Το κράτος περιμένει να εισπράξει από τα ληξιπρόθεσμα έως 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ μέχρι τέλος του 2013
- Το δεύτερο ειδοποιητήριο θα είναι σε έντονο ύφος και θα προειδοποιεί για κατασχέσεις
- Η κατάσχεση μισθών θα αφορά το ποσό που είναι πάνω από τα 1.000 ευρώ
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο όμως κατασχέσεων μισθών και συντάξεων άνω των 600 ευρώ Έρχεται η λυπητερή με την αποστολή ειδοποιητηρίων έως τα μέσα Μαρτίου σε περίπου 2,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που έχουν χρέη προς το δημόσιο, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο υπουργείο Οικονομικών.

Με αυτά τα ειδοποιητήρια ο κάθε οφειλέτης θα ενημερώνεται για το ύψος του χρέους του προς τις εφορίες και εν συνεχεία θα καλείται είτε να εξοφλήσει το χρέος του είτε να μεταβεί στην εφορία, προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του με τμηματική εξόφληση.

Εν συνεχεία εάν οι οφειλέτες δεν ανταποκριθούν στο πρώτο ειδοποιητήριο, τότε θα αποστέλλεται άλλο ένα σε πιο έντονο ύφος και με αυτό το κράτος θα προειδοποιεί τον οφειλέτη πως θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες κατάσχεσης των περιουσιακών του στοιχείων είτε κινητών είτε ακινήτων, αλλά και η κατάσχεση ακόμα και μέρους του μισθού τους.

Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, θα κατάσχονται οι μισθοί στο κομμάτι που υπερβαίνουν τα 1.000 ευρώ και μόνο εάν δεν υπάρξουν άμεσα και ικανοποιητικά αποτελέσματα στην αύξηση των εσόδων τότε θα εξετάσουν και το ενδεχόμενο κατάσχεσης σε μισθούς και συντάξεις από το ποσό των 600 ευρώ και πάνω.

Μαζί με τα ειδοποιητήρια οι οφειλέτες προς το δημόσιο θα λαμβάνουν και έναν ειδικό κωδικό, προκειμένου να είναι εφικτή η εξόφληση της οφειλής τους μέσω των τραπεζών, μιας και από τις αρχές του καλοκαιριού τα ταμεία στις εφορίες κλείνουν.

Πάντως, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στη σύσκεψη υπό τον κ. Θεοχάρη, στόχος του κράτους είναι να εισπραχθούν μέχρι τέλος του χρόνου μέχρι 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ από τις ληξιπρόθεσμενες οφειλές.

Πάντως, η φημολογούμενη πρόθεση του υπουργείου Οικονομικώννα προχωρήσει σε νέα ρύθμιση για την τμηματική εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, δημιουργεί μία καθυστέρηση μιας και οι πολίτες θεωρούν πως η νέα ρύθμιση θα είναι πιο ευνοϊκή, οπότε δεν σπεύδουν ακόμα να ρυθμίσουν τα χρέη τους με την υφιστάμενη ρύθμιση που ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...