Η ζωή μου όλη είναι ένα τσιγάρο




Μέχρι τώρα ένας πολίτης καλούσε την Αστυνομία για κάτι το σοβαρό. Άλλωστε και η ίδια η Αστυνομία συνήθως θα έπρεπε να ασχολείται με σοβαρά ζητήματα. Αυτό που συνέβη στο Δημαρχείο της Μυτιλήνης ωστόσο είναι μάλλον κωμικό.

Δημοτική σύμβουλος της ιδίας παρατάξεως έως και πρόσφατα με τον Δήμαρχο κάλεσε την αστυνομία διότι ο πρώτος πολίτης του νησιού κάπνιζε εντός της αιθούσης.

Πρόκειται για την Ανθούλα Βαμβουρέλη ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλο η οποία τα έβαλε με τον Δημήτρη Βουνάτσο, γνωστό θεριακλή και ακόμη γνωστότερο για τον απρόβλεπτο χαρακτήρα του.


Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος
Ο Δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος
Ο Δήμαρχος εξ αρχής αρνιόταν πεισματικά να συνετισθεί με τα κελεύσματα του νομοθέτη περί καπνίσματος σε δημόσιους χώρους. Η Ανθούλα Βαμβουρέλη ωστόσο επέμενε και το πράγμα έφθασε στο απροχώρητο την Τετάρτη οπότε και συνέβη η έκρηξη.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Ζαφειρίου, αντικαπνιστής και αυτός έκανε ό, τι μπορούσε ο άνθρωπός αλλά ο κ. Βουνάτσος παρέμενε αμετάπειστος. Η δημοτική σύμβουλος σήκωσε το τηλέφωνο, η Αστυνομία έσπευσε επί τόπου, η καταγγελία ειπώθηκε και επίσημα και το όργανον της τάξης προφανώς σε κατάσταση αποπροσανατολισμού διερωτήθηκε φωναχτά αν θα έπρεπε να απευθυνθεί στην ανωτέρα δημοτική αρχή που δεν είναι άλλος από τον κατηγορούμενο. Δηλαδή τον ίδιο τον Δήμαρχο. Τελικά ο κ. Βουνάτσος έδωσε μία λύση, σίγουρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, εξήλθε της αιθούσης και κάπνισε εκτός εμβέλειας της εξοργισμένης δημοτικής συμβούλου.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι το ατυχές συμβάν θα έχει και συνέχεια, όχι στις αίθουσες των δικαστηρίων αλλά στην αίθουσα συμβουλίων της δημοτικής αρχής. Γνωρίζοντας τον Δημήτρη Βουνάτσο και την πληθωρικότητα του χαρακτήρα του, μπορεί κανείς να είναι βέβαιος ότι θα ανακαλύψει τον τρόπο να απαντήσει στην πρόκληση. Όσον αφορά την ουσία του ζητήματος, θα ανέμενε κανείς από τον πρώτο πολίτη του νησιού να δίνει το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες του ώστε ο νόμος να μην χάνεται στις γαλάζιες αποχρώσεις του καπνού των τσιγάρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...