«Απολύτως δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις των αγροτών»

Στη δημιουργία μίας «πατριωτικής κοινής ασπίδας για την προστασία των Ελλήνων προκειμένου να μείνουν ενωμένοι», με πρωτοβουλία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αναφέρθηκε σήμερα από την Λάρισα, ο πρόεδρος του κόμματος, Πάνος Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος ήρθε στην Λάρισα προκειμένου να προεδρεύσει των εργασιών του 2ου προσυνεδρίου το κόμματος με θέμα την αγροτική ανάπτυξη και την ΚΑΠ, υπογράμμισε την αμέριστη συμπαράσταση- συστράτευση των ΑΝΕΛ στον αγώνα των αγροτών, χαρακτηρίζοντας τις κινητοποιήσεις τους, «απολύτως δικαιολογημένες» .

Μάλιστα αποχωρώντας από την Λάρισα, πέρασε και από το μπλόκο της Νίκαιας, όπου είχε συνάντηση με αγροτοσυνδικαλιστές.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ο κ. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά των «εσωτερικής» αλλά και της «εξωτερικής» τρόικας για το σύνολο των βάρβαρων μέτρων που γονατίζουν την ελληνική κοινωνία ενώ επικεντρώθηκε στο αγροτικό ζήτημα αλλά και στις πρόσφατες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για συγχωνεύσεις-μετακινήσεις τμημάτων ανωτέρων και ανώτατων ιδρυμάτων στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά», επισημαίνοντας ότι γίνονται με «παλαιοκομματικά κριτήρια».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος, στις κινητοποιήσεις των αγροτών τόνισε ότι είναι απολύτως δικαιολογημένες καθώς μεθοδεύεται συστηματικά η κατάργηση του πρωτογενούς τομέα, προκειμένου η καλλιεργήσιμη γη κατ’ απαίτηση της τρόικα να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή φωτοβολταϊκών πάρκων και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Το σύνολο της πρωτογενούς παραγωγής πλήττεται από την εσωτερική τρόικα - την συγκυβέρνηση με εντολές της εξωτερικής τρόικας. Είναι γνωστό ότι όταν δεν υπάρχει πρωτογενής παραγωγή σε ένα τόπο, ο τόπος αυτός εξαρτάται. Είναι υπό κατοχή. Κάθε μέρα που περνά δημιουργούνται όλες εκείνες οι προϋποθέσεις ώστε να σταματήσει να καλλιεργείται η γη μας.

Η Αγροτική τράπεζα ξεπουλήθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες που οδήγησαν στη διακοπή χρηματοδότησης της πρωτογενής παραγωγής και της κτηνοτροφίας. Στα περισσότερα μέρη της χώρας οι αγρότες δεν έχουν να χρηματοδοτήσουν τις παραγωγές τους. Τα δε δάνεια τους πέρασαν στο αγγλικό δίκαιο. Η βαριά φορολογία που θα γίνει ακόμη βαρύτερη εντός του έτους θα οδηγήσει στο επόμενο στάδιο, που είναι η κατάσχεση της καλλιεργήσιμης γης».

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, δήλωσε ο κ. Καμμένος, λέμε ξεκάθαρα ότι δεν πρόκειται να το επιτρέψουμε. Δεν θα επιτρέψουμε αυτό το σχέδιο που πέρα από την κατάργηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας καταργεί και το συνταγματικό δικαίωμα στη μη δήμευση. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στις εισπρακτικές εταιρίες να μπουκάρουν μέσα στην ελληνική οικογένεια. Τελείωσε μέχρι εδώ. Θα υπάρξει αντίσταση. Είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε πόλεμο. Θα τους τσακίσουμε.

Σχετικά με το σχέδιο «Αθηνά», ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σχολίασε ότι μέσω αυτού, επιχειρείται η εξόντωση της τοπικής κοινωνίας ενώ οι μεταφορές αποφασίζονται με παλαιοκομματικά κριτήρια. Συμπλήρωσε δε ότι το σχέδιο δεν είναι απόλυτα γνωστό.

Θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαριστεί για ποιους λόγους αποφασίζονται αυτές τις μεταφορές, παρατήρησε. Ενώ ειδικότερα για το τμήμα πληροφορικής του ΤΕΙ Λάρισας που μεταφέρεται στην Λαμία ο κ. Καμμένος σχολίασε: «Για τη Λάρισα η ενημέρωση μου λέει ότι το τμήμα πληροφορικής έχει 3.000 φοιτητές και μεταφέρεται στη Λαμία σε ένα τμήμα φάντασμα με 6 καθηγητές. Πως ακριβώς αυτό θα μειώσει το κόστος λειτουργίας δεν καταλαβαίνω. Θεωρώ ότι είναι απλά ένα ρουσφέτι του κ. Σταϊκούρα προς την εκλογική του περιφέρεια. Τέτοιου είδους πρόχειρες κινήσεις δεν βοηθούν σε περιόδους που η κυβέρνηση διαμηνύει ότι πρέπει να κάνουμε οικονομία».

Εξάλλου κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου ο πρόεδρος του κόμματος έδωσε και το στίγμα της πολιτικής του, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είναι ένα κίνημα με δομές, με αρχές που στηρίζεται στη δημοκρατία. Είμαστε η φωνή των πολιτών. Δεν έχουμε σημαντικά στελέχη, είμαστε όλοι στρατιώτες και όλοι εκλέγονται. Με συνεχείς λαϊκές συνελεύσεις θα χτίσουμε το μεγάλο λαϊκό μέτωπο που θα αναλάβει τη χώρα. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους όσους πιστεύουν στις δημοκρατικές αρχές, στην εθνική ανεξαρτησία, από όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται. Οι βουλευτές μας είναι μια μεγάλη ασπίδα στη βουλή για τα δικαιώματα των πολιτών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...