ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Ισόβια για τον Παπαγεωργόπουλο

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013

Ισόβια για τον Παπαγεωργόπουλο

Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το δικαστήριο για τους Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, Μιχάλη Λεμούσια και τον πρωταγωνιστή της υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Σαξώνη.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό (πρότερου έντιμου βίου) στους τρεις κατηγορουμένους.


Με χειροπέδες ο Β. Παπαγεωργόπουλος
Με χειροπέδες ο Β. Παπαγεωργόπουλος
Υποβασταζόμενος από τη σύζυγό του και έτοιμος να κλάψει εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου ο πρώην δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, μετά την απόφαση.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος του δικαστηρίου υποστήριξε ότι: «Δεν μπορεί ένας δημόσιος άρχοντας να αποφασίσει να κλέψει ξαφνικά το 1999, το αδίκημα δεν είναι πρωτογενές», ενώ πρόσθεσε ότι: «Η εγκληματική δράση Παπαγεωργόπουλου - Λεμούσια αποκλείει ότι έζησαν έντιμο βίο πριν από το αδίκημα της υπεξαίρεσης».

Ουσιαστικά, ο πρόεδρος υποστηρίζει πως οι δύο από τους κατηγορουμένους της υπεξαίρεσης Παπαγεωργόπουλος και Λεμούσιας δεν μπορεί να έχουν κανένα ελαφρυντικό, διότι πιστεύει πως και πριν από το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης -σε άλλα αξιώματα που κατείχαν- έκλεβαν και πάλι χρήματα.


(Το βανάκι του μεταγωγών)

Οδηγούνται στις φυλακές Διαβατών


Στη φυλακή των Διαβατών οδηγούνται ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Λεμούσιας και ο πρώην ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ισόβια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: