Συρία: Αντάρτες και στρατός συγκρούονται στο Χαλέπι

Περιοδικές συγκρούσεις σημειώνονταν και πάλι σήμερα μεταξύ των ανταρτών και του συριακού στρατού γύρω από τα αεροδρόμια του Χαλεπιού, της πόλης που βρίσκεται στο επίκεντρο του πολέμου στη βόρεια Συρία.

Ο στρατός σφυροκόπησε το πρωί τα περίχωρα του διεθνούς αεροδρομίου στο Χαλέπι και του στρατιωτικού αεροδρομίου αλ-Νάιραμπ, ενώ αντάρτες απάντησαν εκτοξεύοντας αυτοσχέδιες ρουκέτες, όπως ανέφερε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον Ραχμάν "το καθεστώς ετοιμάζει μια μεγάλη επιχείρηση για να θέσει υπό τον έλεγχό του τη βάση 80" η οποία έπεσε την Τετάρτη στα χέρια των ανταρτών μετά από σφοδρές μάχες που στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 150 ανθρώπους και από τις δύο πλευρές. Οι αντάρτες από την πλευρά τους προσπαθούν να καταλάβουν το αεροδρόμιο αλ-Νάιραμπ και να καταστρέψουν το διάδρομο του διεθνούς αεροδρομίου το οποίο χρησιμοποιείται από τις δυνάμεις του καθεστώτος για στρατιωτικούς σκοπούς.

Συγκρούσεις ξέσπασαν επίσης κοντά στην πόλη Σφέιρα, στην επαρχία του Χαλεπιού, μεταξύ ανταρτών και στρατιωτών που προωθούνταν προς τα δύο αεροδρόμια.

Η δημόσια τηλεόραση έδειξε εικόνες από μια διαδήλωση που φέρεται να έγινε μέσα στην πόλη του Χαλεπιού, με υποστηρικτές του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που φώναζαν συνθήματα υπέρ του καθεστώτος. «Οι κάτοικοι των συνοικιών αλ-Ιζάα και Σάιφ αλ-Ντάουλα οργάνωσαν πορεία υπέρ της πατρίδας και του στρατού, ζητώντας να φύγουν από την πόλη οι ένοπλοι άνδρες (σ.σ. οι αντάρτες)», ανέφερε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης.

Στη Δαμασκό, ο στρατός σφυροκόπησε τη συνοικία Τζομπάρ, το προπύργιο των ανταρτών, αλλά και τις κοντινές πόλεις Χαράστα και Ιρμπίν ενώ ενισχύσεις έχουν σταλεί στην πόλη Νταράγια.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...