Bίντεο Ντοκουμέντο από την επίθεση στις Σκουριές

 video platformvideo managementvideo solutionsvideo player
Την επίθεση των κουκουλοφόρων στην «Ελληνικός Χρυσός» στις Σκουριές Χαλκιδικής κατέγραψαν καρέ – καρέ οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο.
Στο εν λόγω βίντεο, απεικονίζονται οι δράστες να καταστρέφουν τα πάντα στο πέρασμά τους, με πυρσούς και βόμβες μολότοφ.


Πάντως, η χθεσινή επίθεση στις εγκαταστάσεις της εταιρείας τείνει να πάρει πολιτικές διαστάσεις, μετά την εμπλοκή στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση από τους φύλακες των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα ένας από τους φύλακες των εγκαταστάσεων στις Σκουριές, στην κατάθεσή του, κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης τρία πρόσωπα υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ένας από αυτούς είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι «είναι παρών σε κάθε διαδήλωση κατά της εταιρείας».

Ο υπάλληλος της εταιρείας υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτική δραστηριότητας».

Ο Λάζαρος Τόσκας, είναι ένας πολιτικός μηχανικός 54 ετών. Ζει στη Μεγάλη Παναγία, το πιο κοντινό χωριό στην εκμετάλλευση των Σκουριών. Είναι ένας από τους ηγέτες του κινήματος που αντιτίθεται στο σχέδιο και κατά τους τελευταίους μήνες έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές δράσεις διαμαρτυρίας.
 Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές ο κ. Τόσκας μετείχε ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο τοπικό ψηφοδέλτιο που υποστηριζόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τόσκας οδηγήθηκε το πρωί της Δευτέρας στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε εμπρησμό, απειλή, σωματική βλάβη, διατάραξη οικιακής ειρήνης, παράνομη βία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος και η εισαγγελέας επέστρεψε τη δικογραφία στην Αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας.

Ο συνήγορος του 54χρονου χαρακτήρισε τη σύλληψη του εντολέα του στοχοποιημένη, χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις κατηγορίες. Όπως είπε, η δικογραφία στηρίζεται στις μαρτυρίες τριών υπαλλήλων σεκιούριτι της εν λόγω εταιρείας, σύμφωνα με τις οποίες ο 54χρονος φέρεται, μέσω αναρτήσεων στο διαδίκτυο και με τη φυσική του παρουσία, να καταφέρεται εναντίον της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού.

Έξω από το δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον 54χρονο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...