Γελάει ο κόσμος με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO

ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΝΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΕΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ;
Μεγάλη δημοσκόπηση Newsit: Εδραιώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Άνοδος του ΠΑΣΟΚ



- Μικρή κάμψη για την Χρυσή Αυγή
- Οι ψηφοφόροι ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ
- Ζητούν σε μεγάλο ποσοστό να αλλάξει ακόμα και το όνομα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ALCO ΓΙΑ ΤΟ NEWSIT


Η νέα δημοσκόπηση της Alco για το Newsit δεν αποτυπώνει απλά όλα όσα σκέφτονται οι ψηφοφόροι την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, αλλά ίσως για πρώτη φορά φωτογραφίζει τα θέλω τους σε σχέση με κόμματα, πρόσωπα και θεσμούς.

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, αυτό που προκύπτει, είναι μια όχι μεγάλη αλλά αξιοσημείωτη άνοδος της ΝΔ, στασιμότητα με ελαφρά πτώση για τον ΣΥΡΙΖΑ, άνοδο στα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, που όμως παραμένει ακόμα μακριά από διψήφιο ποσοστό και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό υπάρχει πτώση της Χρυσής Αυγής!


Στην δημοσκόπηση της Alco, αξίζει κανείς να σταθεί και στο κεφάλαιο που ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Εκεί, αναλύοντας τις απαντήσεις τόσο των ψηφοφόρων του κόμματος, όσο και του συνόλου των ψηφοφόρων θα διαπιστώσει ότι αυτό που ζητούν από τον Ευάγγελο Βενιζέλο ως προϋπόθεση παραμονής του στην ηγεσία, είναι αυτό που θα προκύψει από το Συνέδριο να μην θυμίζει σε τίποτα αυτό που σήμερα ονομάζεται ΠΑΣΟΚ. Ούτε καν το όνομα!

Πιο αναλυτικά η πρόθεση ψήφου:

ΝΔ 21,2%
ΣΥΡΙΖΑ 20,2%
ΧΡ.ΑΥΓΗ 9,4%
ΠΑΣΟΚ 7,2%
ΑΝΕΛ 5%
ΚΚΕ 4,8%
ΔΗΜΑΡ 4%
ΑΛΛΟ 5,3%
ΛΕΥΚΟ 4%
ΑΠΟΧΗ 11%
ΔΞ 7,9%




ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟΥ 2012

Εντυπωσιακό επίσης είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα : «Πόσο σας εκφράζουν τα κόμματα που ψηφίσατε το 2012;» δηλαδή πριν από λίγους μήνες, το συντριπτικό ποσοστό που φτάνει το 44% απαντά όχι!
Το ναι δεν αγγίζει ούτε το 50%!

Βαγγέλη άλλαξέ τα όλα!

Αυτό φαίνεται να ζητούν οι ψηφοφόροι – όχι μόνο του ΠΑΣΟΚ - από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αν θέλει να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο ερώτημα “τι πρέπει να Κάνει ο Βενιζέλος για να επανακάμψει το ΠΑΣΟΚ” η απάντηση όλων των ψηφοφόρων είναι “να τα αλλάξει όλα”.

Τόσο το σύνολο των ψηφοφόρων, όσο και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να ακούν το όνομα ΠΑΣΟΚ.

Είναι εντυπωσιακό ότι σχεδόν οι μισοί ψηφοφόροι της κεντροαριστεράς, όσο και το 50% από το σύνολο των ψηφοφόρων στέλνουν το εξής μήνυμα:
“Εμείς κόμμα που να λέγεται ΠΑΣΟΚ, δεν πρόκειται να ψηφίσουμε”.

Επίσης, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, θεωρούν ότι όλες αυτές τις αλλαγές μπορεί να τις φέρει εις Πέρας ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, και το θέτουν αυτό ως προϋπόθεση για να παραμείνει στην ηγεσία του κόμματος.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η δημοσκόπηση έγινε από την εταιρεία Alco για το Newsit, από τις 07 έως τις 12 Φεβρουαρίου σε δείγμα 1.000 ατόμων σε όλη την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...