Ένας άντρας σου αποκαλύπτει τα 5 πράγματα που θα κρατήσουν μια σχέση!


Σχέσεις! Ένα μυστήριο που κρατάει καλά από αρχαιοτάτων χρόνων. Μια χημική αντίδραση που δεν θέλει και πολύ να μετασχηματιστεί σε ανεξέλεγκτη έκρηξη! Κάτι μαγικό που απαιτεί την μαεστρία μιας Κατίνας (εκείνης από τις Μάγισσες της Σμύρνης που έλυνε και έδενε με τα μαντζούνια της) και τη διορατικότητα ενός μάγου Μέρλιν. Χμ... Welcome to 2013!


Η επιστήμη σήμερα έχει απάντηση και για το άλυτο μυστήριο της επιτυχημένης σχέσης. Δεκαετίες ερευνών, χιλιάδες μαρτυρίες και αμέτρητα στιχάκια πόνου στην ανθρώπινη ιστορία των σχέσεων καταλήγουν. Υπάρχουν 5 στοιχεία σε μια σχέση που εγγυώνται την επιτυχία και τη μακροημέρευσή της... Τα 'χεις ή ακόμη ψάχνεις το γιατί;

Η έρευνα
Επειδή δεν είναι ωραίο να αερολογεί κανείς, σε παραπέμπω στο πανεπιστήμιο του Ιλινόις που εξέδωσε τη συγκεκριμένη έρευνα. Το εντυπωσιακό μάλιστα είναι ότι βασίστηκε σε 35 άλλες επιστημονικές μελέτες γύρω από τις σχέσεις και 12.273 ξεχωριστές αναφορές για να καταλήξει σε συμπέρασμα. Όπως καταλαβαίνεις το πράγμα είναι άκρως σοβαρό και έγκυρο. Ας μπούμε λοιπόν στο ψητό:

Τα 5 στοιχεία μια σχέσης, που αν τα έχεις είσαι σε καλό δρόμο για να περάσεις υπέροχα με τον καλό σου είναι:

1. Ειλικρίνεια: Η λέξη δεν χωρεί και πολλές συστάσεις! Για να έχει ελπίδες η σχέση να ζήσει - ποτέ μην ξεχνάς πως έχει κι αυτή ζωή και χρειάζεται αέρα και οξυγόνο - πρέπει να είσαι και να είμαι, ανοικτό βιβλίο. Τη στιγμή που θα αισθανθείς πως υπάρχουν πράγματα που δεν θέλεις να μοιραστείς, πως είναι κομμάτια της ζωής σου που έχεις την ανάγκη να κρατήσεις κρυφά, ίσως να πρέπει να σκεφτείς πως βάζεις σε κίνδυνο τη σχέση σου.


2. Θετική διάθεση: Ναι, ναι! Αυτό ακριβώς κυρία μου. Η σχέση θέλει ανθρώπους θετικούς, ευχάριστους που δεν επιμένουν να μεταδίδουν τη γκρίνια και τις ανασφάλειές τους στο ταίρι τους. Θα μου πεις, να μην μοιραστείς τον καημό σου με τη σχέση σου; Να τον μοιραστείς ντε, αλλά ας μην είναι αυτό η καθημερινότητά σου! Να είσαι fun άτομο και να βγάζεις ευχάριστα συναισθήματα στις συναναστροφές σου με τους άλλους.


3. Διαβεβαιώσεις: Τι νόμιζες; Πώς μόνο οι πολιτικοί θα ζητούν... διαβεβαιώσεις; Μόνο τα κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί θα απαιτούν εχέγγυα για να συνεχίσουν τις "σχέσεις" τους; Είναι σημαντικό να διαβεβαιώσεις τον αγαπημένο σου πως είσαι εκεί! Μια σχέση μπορεί να ανθίσει μόνο και μόνο αν ο ένας, εμπνέει στον άλλο τη σιγουριά πως αυτό που τους ενώνει έχει βάθος και διάρκεια.



4. Κοινά ενδιαφέροντα αλλά και κοινές ασχολίες: Καλό το σεξ, καλή η ρομαντική διάθεση στο κρεβάτι και τα γράμματα αγάπης, αλλά δύο άνθρωποι χρειάζονται πολλά περισσότερα για να παραμείνουν μαζί και ευτυχισμένοι. Είναι πολύ σημαντικό να ανακαλύψεις ενδιαφέροντα, ασχολίες και hobby που θέλεις να κάνετε μαζί. Πρόσεξέ με... Δεν εννοώ να σε τραβάει στο γήπεδο και εσύ να το κάνεις για να μην του χαλάσεις χατήρι!

- Desperate Housewife Tip: Εδώ πρέπει να σημειώσω και κάτι άλλο, που ίσως δεν ενδιαφέρει ένα άνδρα σε μια... ανδροκρατούμενη - ακόμη - κοινωνία! Η κοινή ζωή δεν περιλαμβάνει μόνο ευχάριστες ασχολίες μαζί, αλλά και καταμερισμό εργασιών. Η έρευνα τονίζει πως είναι πολύ σημαντικό να μοιράζεστε τις δουλειές στο σπίτι, αλλά και τις υποχρεώσεις της κοινής σας ζωής!

5. Κοινό κοινωνικό δίκτυο: Δεν έχεις ακούσει που λένε πως τα καλύτερα συνοικέσια γίνονται μέσα από κοινές παρέες; Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ένα ζευγάρι που μοιράζεται τον φιλικό του κύκλο ή τέλος πάντων έχει πολλούς ανθρώπους κοινούς στον κοινωνικό του περίγυρο, θέτει τις βάσεις για μια σταθερή και όμορφη σχέση. Γι' αυτό άσε τους εγωισμούς και προσπάθησε. Κάνε ό, τι μπορείς για να εντάξεις τους φίλους και την οικογένειά του στα πλάνα σου!

Ξέρω τι κάνεις τώρα! Μετράς, υπολογίζεις, φέρνεις στο μυαλό σου πρόσωπα και καταστάσεις για να δεις... έχεις τα προσόντα για μια καλή σχέση; Και αντίστοιχα αναρρωτιέσαι αν τα έχει και εκείνος που σε ενδιαφέρει. Πάντως προς ενημέρωσή σου, η έρευνα το λέει ξεκάθαρα. Συνήθως ένα άτομο που έχει έναν από τους 5 παράγοντες, είναι σχεδόν βέβαιο πως θα έχει και τους υπόλοιπους τέσσερις. Μην το ψάχνεις λοιπόν πολύ! Θέλει δουλειά πολύ για να το καταφέρεις, αν όμως πετύχεις σε ένα, θα γίνεις εξπέρ σε όλα!

Ο δρόμος για την κόλαση είναι γεμάτος καλές προθέσεις...
Όσο το γυρίζεις στο μυαλό σου, τόσο προβληματίζεσαι. Αφού εσύ τα έκανες όλα. Τι πήγε στραβά και χωρίσατε; Και ανοιχτή ήσουν και καθυσηχαστική. Για να μην μιλήσεις για το γεγονός πως έγινες κολλητή με όλη την παρέα του και τώρα σε πονάει διπλά που δεν είστε μαζί. Δεν έχεις κι άδικο... Άλλωστε η επιστήμη έχει προβλέψει και για τη δική σου περίπτωση. Είναι φορές που η πρόθεση να είμαστε ο καλύτερος σύντροφος ή ο τρόπος με τον οποίο εκφραζόμαστε σε εκείνον δεν αρκούν!

Σύμφωνα με την έρευνα οι πράξεις σου δεν έχουν τόση σημασία, αν δεν γίνονται αντιληπτές από τον αγαπημένο σου. Εσύ μπορεί να πιστεύεις για παράδειγμα πως τα μηνυματάκια πρωί, μεσημέρι, βράδυ τον διαβεβαιώνουν πως βλέπεις αυτή τη σχέση σοβαρα. Εκείνος όμως ενδέχεται να λαμβάνει το ακριβώς αντίθετο μήνυμα. Ότι δηλαδή δεν του έχεις εμπιστοσύνη ή είσαι προσκολλημένη πάνω του.

Αγχώθηκες; Τι νόμιζες; Πως επειδή η επιστήμη ανακάλυψε τους πέντε παράγοντες της ιδανικής σχέσης, λύθηκαν και όλα σου τα προβλήματα; Καλές, μέτριες ή κολασμένες, όλες οι σχέσεις είναι βασισμένες πάνω σε αγνές, καλοκάγαθες προθέσεις! Έλα όμως που πολλές φορές αυτό δεν αρκεί! Η ποιότητα στη σχέση δεν εξαρτάται μόνο από την δική σου προσπάθεια. Είναι μια συνάρτηση (άτιμα μαθηματικά του έρωτα) της εικόνας που έχεις για την προσπάθεια αυτή και εκείνος! Ζόρικο έ; ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!
Του Λευτέρη Σαββίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...