Λεωφορείο του τρόμου για 51χρονο

Πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα είναι το τραγικό περιστατικό με τη στυγερή δολοφονία ενός 51χρονου άνδρα ο οποίος ξυλοκοπήθηκε αλύπητα από δύο νεαρούς επειδή λογόφεραν μέσα σε αστικό λεωφορείο. Οι νεαροί σκότωσαν στο ξύλο τον 51χρονο γιατί υπερασπίστηκε μια κοπέλα που παρενοχλούσαν. Το μένος τους ήταν τέτοιο που χτυπούσαν αλύπητα τον αιμόφυρτο άνδρα, μέχρι που άνδρες περιπολικού που περνούσε τυχαία από το σημείο είδαν τη συμπλοκή και τους συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω. Οι αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο άτυχος άνδρας όμως υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τις 11.00 το 51χρονο θύμα και οι δύο νεαροί Ελληνες, ηλικίας 24 και 31 ετών αντίστοιχα, επέβαιναν σε αστικό λεωφορείο με προορισμό τον Κορυδαλλό. Κάποια στιγμή και ενώ το όχημα ήταν γεμάτο από επιβάτες, οι δυο νεαροί άρχισαν να παρενοχλούν μια κοπέλα. Τότε ο 51χρονος τούς έκανε παρατήρηση προκειμένου να σταματήσουν, γεγονός που εξόργισε τους δράστες. Αμέσως του επιτέθηκαν φραστικά, ενώ δεν δίστασαν ακόμη και να τον χτυπήσουν.
Οταν το λεωφορείο έκανε στάση, στο ύψος της οδού Ατταλείας, ο 51χρονος κατέβηκε προκειμένου να ξεφύγει από τους νταήδες, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Οι δράστες τον ακολούθησαν και τον στρίμωξαν δίπλα σε περίπτερο που βρίσκεται κοντά στη στάση. Αρχισαν και οι δύο να τον γρονθοκοπούν με μανία στο πρόσωπο και το σώμα. Το περίπτερο εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και παρά το γεγονός πως η Γρηγορίου Λαμπράκη είναι κεντρικός δρόμος, κανένας δεν αντιλήφθηκε τι συνέβαινε.
Ανδρες ενός περιπολικού που περνούσε τυχαία από το σημείο είδαν τη συμπλοκή και έτρεξαν να διαπιστώσουν τι συμβαίνει. Πέρασαν χειροπέδες στους αδίστακτους δολοφόνους και κάλεσαν το ασθενοφόρο. Την ώρα όμως που ο 51χρονος άνδρας μεταφερόταν στο Γενικό Κρατικό νοσοκομείο της Νίκαιας υπέκυψε στα τραύματά του. Οταν έφτασε στο νοσοκομείο, οι γιατροί διαπίστωσαν απλώς τον θάνατό του. Ο άνδρας ήταν αιμόφυρτος και χτυπημένος σε όλο του το σώμα, ενώ είχε υποστεί και σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, από τις οποίες εκτιμάται ότι επήλθε ο θάνατός του. Στο νοσοκομείο έσπευσαν λίγη ώρα αργότερα και οι συγγενείς του, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν πώς από τη μια στιγμή στην άλλη έχασαν τον άνθρωπό τους, και μάλιστα με αυτό τον φρικτό τρόπο.
Εναντίον των δύο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία και χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιά, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εξ αυτών ήταν παλιός γνώριμος των διωκτικών αρχών, καθώς ήταν σεσημασμένος για κλοπές. Ανακρινόμενοι και οι δύο φέρεται να υποστήριξαν ότι ο άτυχος άνδρας τους εξύβρισε και τους πρόσβαλε μέσα στο αστικό λεωφορείο, με αποτέλεσμα να «θολώσει το μυαλό τους» και να τον χτυπήσουν μέχρι θανάτου. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πειραιώς.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ
espresso.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...