Αφαιρούν διπλώματα σε ένα 24ωρο στην Αγγλία!

Κάθε τόσο οι Άγγλοι, μας εντυπωσιάζουν με τα μέτρα που λαμβάνουν για την οδική ασφάλεια, αποδεικνύοντας ότι οι αρμόδιες Αρχές στηρίζουν εμπράκτως τους οδηγούς και κατοίκους της χώρας.

Πρόσφατα, αποφασίστηκε από το αντίστοιχο υπουργείο Μεταφορών και Συγκοινωνιών της χώρας, ότι οι αστυνομικοί έχουν κάθε δικαίωμα να αφαιρούν την άδεια οδήγησης οποιουδήποτε, αν διαπιστώσουν ότι έχει ελλιπή όραση. 
Η Τροχαία στη Βρετανία, εκτός από τα γνωστά αλκοτέστ μπορεί να ελέγξει για παράδειγμα ένα ηλικιωμένο αν βλέπει καλά και να αποφασίσει άμεσα αν είναι ικανός να οδηγεί ή όχι. Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα βγει αρνητικό, έχει πλέον τη δυνατότητα να αφαιρέσει την ίδια στηγμή την άδεια οδήγησης του.
Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από ένα ατύχημα, με θύμα μια 16χρονη. Η νεαρή, παρασύρθηκε από αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα 87χρονος, ο οποίος πριν λίγες μέρες, σε έλεγχο της Τροχαίας, είχε βγει ανίκανος να οδηγεί. Συνέχισε να το κάνει όμως, αφού μέχρι σήμερα η διαδικασία αφαίρεσης διαρκούσε κάποιες μέρες για καθαρά γραφειοκρατικά θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...