Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 17-26 (2ο δεκάλεπτο - διακοπή)


Επεισοδιακός είναι ο μεγάλος τελικός του Κυπέλλου μπάσκετ, μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που διεξάγεται στο κλειστό του Ελληνικού. Οι οπαδοί των δύο ομάδων συνεπλάκησαν παρά την έντονη αστυνομική παρουσία και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τα οποία αποδείχθηκαν ανεπαρκή.


Το παιχνίδι μετά από τρία λεπτά στο δεύτερο δεκάλεπτο διεκόπη, αφού μερίδα οπαδών των δύο ομάδων μετακινήθηκαν στο κέντρο του γηπέδου και συνεπλάκησαν. Ακολούθησαν επεισόδια μεταξύ των φίλων του Ολυμπιακού και των αστυνομικών δυνάμεων και οι διαιτητές στο 7.02 πριν το τέλος της δεύτερης περιόδου οδήγησαν τους παίκτες των δύο ομάδων στα αποδυτήρια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο και στα δύο ζωγραφιστά, ενώ ενδεικτικό είναι πως στα έξι πρώτα λεπτά είχαν 7 επιθετικά ριμπάουντ! Μετά το 5-0 με τις βολές του Γκιστ, ο Ολυμπιακός μείωσε με τρίποντο του Πρίντεζη, ωστόσο με τρίποντο του Ματσιούλις και δύο καλάθια από τον Λάσμε μετά από συνεργασία με τον Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός έφτασε στο +9 (12-3). Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα παρέμεινε εγκλωβισμένη σε επίθεση και άμυνα και σκόραρε μόνο από βολές (Πάουελ και Περπέρογλου). Με τρίποντο του Ούκιτς ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13 πόντους (22-9), όμως οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν τη διαφορά στο 10’ με γκολ-φάουλ του Χάινς και τρίποντο του Πέρο Άντιτς (23-15).

Νωρίτερα τα… αίματα άναψαν, καθώς φωτοβολίδα χτύπησε τον Κάιλ Χάινς στην πλάτη.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού, που τραυματίστηκε, οδηγήθηκε στα αποδυτήρια, ωστόσο είναι σε θέση να αγωνιστεί. Από την πλευρά τους οι οπαδοί του Ολυμπιακού εκτόξευσαν καθίσματα προς τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ λίγο μετά την παρουσίαση των δύο ομάδων και πριν το τζάμπολ οι «ερυθρόλευκοι» έκαψαν πανό του Παναθηναϊκού.



Στην κλήρωση, μια ώρα πριν το τζάμπολ, προέκυψαν οι διαιτητές του τελικού. Αυτοί είναι οι Αναστόπουλος, Σχινάς και Γκόντας, ενώ εκτός έμεινε ο Χριστοδούλου.

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (Live)

Τα δεκάλεπτα:
15-23

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς, Λο, Άντιτς, Σπανούλης, Περπέρογλου, Σερμαντίνι, Σλούκας, Κατσίβελης, Πάουελ. Γκετσεβίτσιους, Παπανικολάου, Πρίντεζης.

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης):
Ξανθόπουλος, Σχορτσανίτης, Μπράμος, Σκορδίλης, Ματσιούλις, Καπόνο, Ούκιτς, Λάσμε, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Γκιστ, Μπανκς.

Επιμέλεια: Ανδρέας Αθανασούλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...