Για υπεξαίρεση 10 εκατ. ευρώ η ΕΠΟ



Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων μπήκε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για... δήθεν ιατρικές εξετάσεις, στο πλαίσιο του προγράμματος για την κάρτα υγείας και την παροχή υπηρεσιών στους αθλητές κυρίως των ερασιτεχνικών κατηγοριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, την περίοδο 2006-2011, η ΕΠΟ πλήρωσε 9,7 εκατομμύρια ευρώ για 1,5 εκατομμύριο μετρήσεις, οι οποίες όμως σύμφωνα με πληροφορίες δεν ξεπέρασαν τις 15.530!

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης διέταξαν τη διενέργεια έρευνας από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί και από ποιους το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία.

Έτσι, αναμένεται να ελεγχθούν τόσο η διοίκηση του Βασίλη Γκαγκάτση όσο και του Σοφοκλή Πιλάβιου στην ΕΠΟ για την επίμαχη σύμβαση που υπεγράφη στις 22/9/2005 μεταξύ της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και της εταιρείας «OPEDEK A.E.» και η οποία προέβλεπε τη δημιουργία κεντρικού συστήματος παρακολούθησης αθλητών σε θεραπευτήρια υγείας και 53 σταθμούς σε όλη τη χώρα, καθώς και τουλάχιστον 250.000 μετρήσεις σε αθλητές. Προηγουμένως η ΕΠΟ είχε επιχορηγηθεί από την ΟΥΕΦΑ με 1 εκατομμύριο ευρώ για αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

Η εταιρεία όμως με την οποία υπεγράφη η σύμβαση απορροφήθηκε και η συμφωνία παρέμεινε σε ισχύ με την «PC SYSTEMS», ενώ υπογράφηκε καινούργια σύμβαση στις 19/2/2010 για την αξιόπιστη μεταφορά βιολογικών δειγμάτων των αθλητών και τη διενέργεια ειδικών εξετάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...