Αφορολόγητα τα κέρδη από παιχνίδια του ΟΠΑΠ έως 100 ευρώ



Όπισθεν ολοταχώς για την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ στα κέρδη του ΟΠΑΠ καθώς με ανακοίνωσή του την Κυριακή, το υπουργείο Οικονομικών προανήγγειλε πως θα καταθέσει σύντομα νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, που θα αλλάζει το καθεστώς φορολόγησης των παικτών του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο εξής, η φορολογία των κερδών θα διαμορφώνεται στο 0% για τα κέρδη των παικτών κάτω των 100 ευρώ, σε 15% για τα κέρδη των παικτών μεταξύ 100 και 500 ευρώ, και 20% για τα κέρδη των παικτών από 500 ευρώ και άνω.

Η απόφαση αυτή έρχεται με τη σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η οποία –σε σχετικό αίτημα του υπουργείου Οικονομικών- απάντησε θετικά.

Η εξέλιξη αυτή πάντως δημιουργεί νέα δεδομένα στη στοιχηματική αγορά, καθώς επιτρέπει στους μικροστοιχηματίες με μικρά κέρδη να τα …«επανεπενδύουν» άμεσα εκ νέου σε νέα παιγνίδια, αλλά και στη διαδικασία αποκρατικοποίησης του ΟΠΑΠ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...