«Τρίποντο-χρυσάφι» για τον Άρη, 1-0 τον Παναθηναϊκό

Ο Άρης, παίζοντας με ψυχή και πάθος, κατάφερε να αναδειχθεί νικητής στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, που διεξήχθη την Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», για την 22η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα του Μιχαλήτσου, με γκολ του Κοέλιο στο 89ο λεπτό, επικράτησε την Κυριακή με 1-0 των «πράσινων» και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού, παίρνοντας, όπως είναι φυσικό, σημαντική βαθμολογική ανάσα.

Οι «κίτρινοι» έχασαν πέναλτι στο 26ο λεπτό, όταν ο Καρνέζης νίκησε τον Αγκάνθο, ενώ οι «πράσινοι» είχαν δοκάρι σε σουτ του Μαυρία στο 73'.

Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα- μετά από αυτήν της Ξάνθης- για την ομάδα του Φάμπρι, που παρέμεινε στους 26 βαθμούς και πλέον απέχει πέντε πόντους από τις θέσεις των πλέον οφ.

ΤΟ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Χαρακτήρα «τελικού» είχε αποκτήσει για την ομάδα του Μιχαλήτσου το αποψινό ματς, καθώς αγνοούσε τη νίκη επί πέντε αγωνιστικές, έχοντας υποχωρήσει στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας.

Βέβαια και για τον Παναθηναϊκό το παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ήταν κρίσιμο, αφού προερχόταν από την εντός έδρας ήττα από τη Ξάνθη, έχοντας χάσει πολύτιμο έδαφος για τα πλέι οφ.

Τα πρώτα λεπτά του αγώνα δεν επιφύλασσαν ιδιαίτερες συγκινήσεις, καθώς οι δύο ομάδες ήταν προσεκτικές στα μετόπισθεν, ενώ υπέπιπταν αρκετά λάθη στον χώρο του κέντρου.

Παρ΄ όλα αυτά οι γηπεδούχοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να προηγηθούν στο πρώτο μέρος, την οποία ωστόσο δεν αξιοποίησε ο πρώτος σκόρερ τους, Νταβίντ Αγκάνθο.

Αναφερόμαστε φυσικά στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Άρης, μετά το χέρι του Βιτόλο μέσα στην περιοχή, όπου ο Ισπανός επιθετικός δεν εκτέλεσε καλά, δίνοντας την ευκαιρία στον Καρνέζη να πέσει σωστά και να απομακρύνει την μπάλα.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός που είχε απειλήσει ελάχιστα στο πρώτο μέρος, μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα 15 λεπτών… φλέρταρε δύο φορές με το 0-1.

Στην πρώτη καλή φάση των «πράσινων» στο β μέρος (54΄) ο Σισοκό αντί να δώσει στον αμαρκάριστο Τοτσέ προτίμησε να σουτάρει ψηλά άουτ, με αποτέλεσμα να περάσει ανεκμετάλλευτη η ευκαιρία, ενώ ο Ισπανός φορ τέσσερα λεπτά αργότερα είδε το σουτ του να περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Διούδη.

Πάντως η μεγαλύτερη ευκαιρία των φιλοξενούμενων χάθηκε στο 72΄. Πρωταγωνιστής αυτής ο Χάρης Μαυρίας, οποίος λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο παιχνίδι, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ, ωστόσο η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, αφού τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων.

Κι αφού πράσινοι δεν κατάφερναν να πετύχουν γκολ, εν τέλει το σημείωσαν οι γηπεδούχοι, όντας ευνοημένοι αυτή τη φορά από τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου.

Στο 89΄ο Κοέλιο με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρνέζη (1-0) και έδωσε σημαντική βαθμολογική ανάσα στην ομάδα του, η οποία δεν τα παράτησε και ανταμείφθηκε τελικά με το πολύτιμο τρίποντο.

Κίτρινες: Καζναφέρης, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Παπαζαχαρίας, Τάτος, Αγκάνθο - Βιτόλο, Πίντο

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ζαραδούκας, Πουλίδο, Παπαζαχαρίας, Ψυχογιός, Κοέλιο, Παπαστεριανός, Διαμαντάκος (64΄ Κοτσαρίδης), Καζναφέρης (83΄ Σουνάς), Τάτος, Αγκάνθο (95΄ Ηρακλής).

Παναθηναϊκός (Φάμπρι): Καρνέζης, Κούιπερ, Σισοκό (84΄ Ντίνας), Μπουμσόνγκ, Πίντο, Βιτόλο, Τοτσέ, Εσπάρθα (56΄ Μαυρίας), Σεϊταρίδης, Ζέκα (80΄ Καζιγιάμα), Σο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...