ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Παρόντες με δύο... επιστολές

Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2013

Παρόντες με δύο... επιστολές


«Ύψιστο τίτλο τιμής» χαρακτηρίζει ο Νίκος Μαζιώτης τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», σε δήλωση που απέστειλε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου απολογιών που ξεκίνησε σήμερα.

Επιστολή απέστειλε στο δικαστήριο και η σύντροφός του Παναγιώτα Ρούπα, η οποία δηλώνει υπερήφανη για τη συμμετοχή της οργάνωση, αρνούμενη ν’ απολογηθεί για αυτή.

Τις δηλώσεις τους διάβασε στο δικαστήριο η συνήγορός τους, Δάφνη Βαγιανού, η οποία υποστήριξε ότι έλαβε τις επιστολές ταχυδρομικώς. Στην επιστολή που γράφτηκε τον Οκτώβριο του 2012 ο Ν. Μαζιώτης αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι επαναστάτες δεν απολογούνται, αντίθετα υπερασπίζονται τη δράση τους, αψηφώντας τις συνέπειες. Σε όλες τις διώξεις ποτέ δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στα γεγονότα. Ποτέ δεν απαρνήθηκα τη δράση μου μπροστά στον εχθρό. Είμαι και ήμουν πάντα συνεπής. Οι κατηγορίες για τον ΕΑ είναι ο πλέον ύψιστος τίτλος τιμής. Η συμμετοχή μου είναι αποτέλεσμα πολιτικής ωρίμανσης. Στο δικαστήριο σας υπερασπίστηκα όλες τις ενέργειες του ΕΑ. Η πολιτική ευθύνη την οποία αναλάβαμε, σημαίνει να υπερασπίζεσαι την πολιτική δράση μιας οργάνωσης. Οι επαναστάτες δεν δίνουμε πληροφορίες, δεν μιλάμε για αυτά τα πράγματα. Γνωρίζουμε το κόστος και τις συνέπειες».

Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στον Λάμπρο Φούντα λέγοντας: «Ο Λάμπρος Φούντας έπεσε στον αγώνα. Για μας δεν είναι νεκρός. Θα μείνει στη μνήμη μας όπως όλοι μαχητές». Η επιστολή του καταλήγει με τα λόγια: «Είναι πιο επιτακτική και πιο αναγκαία από ποτέ η ένοπλη επανάσταση».

Η Παναγιώτα Ρούπα στη επιστολή που έγραψε τον Δεκέμβριο του 2012 υποστηρίζει ότι το κράτος στοχοποίησε το παιδί της το οποίο είπε τις πρώτες του λέξεις μέσα στη φυλακή. «Στοχοποιήσατε και στοχοποιείτε το παιδί μου. Η εκδίκηση του κράτους στρεφόταν κατά του παιδιού μου και αυτό δεν θα σας το συγχωρήσω ποτέ. Για να μη ζήσει σε ένα κόσμο αδικίας, είναι μεγάλο χρέος μας να αλλάξουμε τον κόσμο. Αυτή είναι η μόνη κληρονομιά που έχω να του αφήσω, μια επαναστατική κληρονομιά».

Η Παναγιώτα Ρούπα η οποία εξακολουθεί να αναζητείται από την Αστυνομία μαζί με το Ν. Μαζιώτη έκανε λόγο για ένα πόλεμο που ξεκίνησε, ενώ δεν παρέλειψε ν’ αναφερθεί και στο μνημόνιο. «Δεν ένιωσα ποτέ υπόλογη. Ο μόνος κριτής είναι η επαναστατική ιστορία και οι φορείς της. Ο ΕΑ ήταν μια οργάνωση, ορόσημο για πολλούς αγωνιστές. Σήμερα είναι ορατό το κενό μιας τέτοιας επαναστατικής δράσης. Είμαι υπερήφανη και δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα.

Ο Λ. Φούντας έπεσε μαχόμενος για να συνεχιστεί η ένοπλη δράση, για να ανατραπεί αυτή η δικτατορία. Πρόκειται για μια πολιτική δολοφονία. Είναι τιμή και χαρά μου να αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τον ΕΑ.

Το Μνημόνιο του 2012 είναι μια αργή και βασανιστική ευθανασία, με στόχο τη σωτηρία του νομίσματος και η αποφυγή κατάρρευσης του ευρωπαϊκού συστήματος. Ο ΕΑ επέλεξε να δράσει στην παρεμπόδιση αυτής της σωτηρίας και ο μόνος παράγοντας που θα μπορούσε να σταματήσει τις εξελίξεις θα ήταν η αντίδραση της κοινωνίας. Μοναδικός στόχος του ΕΑ ήταν η ένοπλη κοινωνική δράση από το προλεταριάτο, η οποία μπορεί να φέρει την επανάσταση. Αυτό το δικαστήριο δικάζει και καταδικάζει επαναστάτες. Πρόκειται για καθαρά πολιτική δίκη. Αναλάβαμε την πολιτική ευθύνη από επιλογή, που σημαίνει ότι παίρνεις στάση επίθεσης απέναντι στο καθεστώς, έχεις παραμερίσει το συλλογικό συμφέρον από το ατομικό».

Λίγο μετά την έναρξη της διαδικασίας δήλωση έκανε και ο Κ. Γουρνάς που έχει ομολογήσει τη συμμετοχή του στον «Επαναστατικό Αγώνα», κατηγορώντας τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια για παρέμβαση στη δίκη.

«Θέλω να θίξω ένα ζήτημα που αφορά τη δίκη. Παρακολούθησα τα στελέχη της κυβέρνησης και το Δένδια να παρεμβαίνει ευθέως στη δίκη τη στιγμή των απολογιών. Έχω την άποψη ότι ανεξάρτητη Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Όχι ότι σας παίρνουν πια τηλέφωνο, αλλά είστε άνθρωποι που ζείτε στην κοινωνία και διαβάζετε δημοσιεύματα. Με ποιους όρους θα δικαστώ, όταν βγαίνει non paper που λέει ότι κακώς βγήκαμε με 18μηνο; Σας αντιμετωπίζει ως υπάλληλο».

Στη δήλωση του Κ. Γουρνά απάντησε ο πρόεδρος του δικαστηρίου λέγοντας: «Να μην ανησυχείτε για τίποτα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: