Νύχτα Ιμίων... Μια φανταστική ιστορία... Και η πραγματικότητα...


Ιανουάριος 1996. Ο χειμώνας έχει αγκαλιάσει βαριά την πατρίδα μας,σε μια γωνία του Αιγαίου ένα ελικόπτερο πετάει χαμηλά εντός του ελληνικού εναέριου χώρου, μεταφέρει 3 Τούρκους δημοσιογράφους.
Προορισμός τους οι βραχονησίδες Ίμια, εκεί προσγειώνονται και αντικαθιστούν την ελληνική σημαία με την τουρκική και αποχωρούν. Η αρχή ενός τεράστιου θερμού επεισοδίου που ίσως οδηγήσει σε κλιμάκωση πέρα από κάθε έλεγχο μόλις ξεκίνησε...
Η ηγεσία του στρατεύματος δεν πανικοβάλλεται. Έχει άλλωστε λευκή επιταγή από την πολιτική ηγεσία. Αμέσως δεσμεύει την περιοχή για πενθήμερα ναυτικά γυμνάσια που περιλαμβάνουν βολές ναυτικού πυροβολικού και βολές πυραύλων στις νήσους και ανακατάληψη τους από βατραχανθρώπους και προσβολή από αέρος. Από εκείνη τη στιγμή οι μεγάλες μονάδες και τα συνοδευτικά τους πλέουν προς το σημείο και όλες οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού,από άκρη σε άκρη. Η περιοχή δεσμεύεται και τα γυμνάσια ξεκινούν ήδη από το ίδιο βράδυ και εξελίσσονται κανονικά.Το ξημέρωμα δύο φουσκωτά εμφανίζονται με περίσσιο θράσος. Είναι γεμάτα με Τούρκους κομάντος με την κωδική ονομασία "ΚΑΡΝΤΑΚ". Με γρήγορες κινήσεις εν μέσω ασκήσεων ανεβαίνουν στην ανατολική Ίμια και ετοιμάζουν θέσεις μάχης. Αμέσως χτυπάει το τηλέφωνο του αρχηγού ΓΕΕΘΑ που είναι στον θάλαμο επιχειρήσεων στο Πεντάγωνο και ενημερώνεται. Μεταβαίνει άμεσα στο σημείο που συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ και μέσα σε λίγα λεπτά έχει το πράσινο φως. Η εντολή είναι ρητή: "Προειδοποιήστε τους για την άσκηση και οτι γίνεται χρήση αληθινών πυρών εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων,αν δεν υπακούσουν στην εντολή αναχώρησης συντρίψτε τους. Ο Θεός μαζί σας"
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ μεταβαίνει γρήγορα πίσω στο θάλαμο επιχειρήσεων και μεταδίδει το μήνυμα στις μονάδες μαζί με δικές του εντολές. Αμέσως από την κανονιοφόρο πυρπολητής μια ομάδα των ΟΥΚ καταλαμβάνει την δυτική Ίμια και πέρνει θέσεις μάχης. Το μήνυμα μεταδίδεται στα αγγλικά και τουρκικά προς τους βαρβάρους,που τόλμησαν να πατήσουν την γη μας εκείνη μετά το πέρας των 20 λεπτών διορίας που είχαν για αποχώρηση...


...................


Φανταστικό σενάριο πρώτο
Η δεύτερη ομάδα από την κανονιοφόρο πυρπολητής παίρνει εντολή να τιμωρήσει τους βέβηλους. Τα φουσκωτά τους πλησιάζουν αθόρυβα εν μέσω θαλασσοταραχής. Ο στόλος στην περιοχή αλλά και σύσσωμος ο ελληνικός στρατός είναι πανέτοιμος. Οι βάτραχοι κατεβαίνουν γνωρίζοντας την ακριβή θέση των Τούρκων και σαν φαντάσματα εμφανίζονται ανάμεσα τους. Οι πρώτοι πέφτουν νεκροί αθόρυβα σφαγμένοι απο τα μαχαίρια των ΟΥΚΑΔΩΝ και κάποιοι αρχίζουν να βάλουν στα τυφλά. Ατρόμητοι σαν να είναι καμωμένοι από κάτι θεϊκο και όχι από σάρκα, εκκαθαρίζουν τον εχθρικό θύλακα μέχρι που οι 3 τελευταίοι Τούρκοι παραδίδονται καταθέτοντας τα όπλα τους και συλλαμβάνονται. Οδηγούνται δέσμιοι με ένα ακόμα φουσκωτό που έφτασε στην βραχονησίδα και πηγαίνουν στην φρεγάτα Ναυαρίνο. Η σημαία μπαίνει στην θέση της, οι βατραχάνθρωποι στοιβάζουν τα νεκρά κουφάρια των Τούρκων και παίρνουν θέσεις μάχης στοχεύοντας τα πλοία των Τούρκων και περιμένοντας εντολές. Στον θάλαμο επιχειρήσεων όλες οι μονάδες από άκρο εις άκρων της χώρας αναφέρουν οτι έχουν κλειδώσει στόχους και αναμένουν εντολές. Οι Τούρκοι είναι πελαγωμένοι, η απόπειρα τους έχει αποτύχει. Σαν γνήσιοι λοιπόν απόγονοι του Δράμαλη δίνουν σε όλες τις μονάδες τους εντολή απεμπλοκής και στρέφουν τα νότα τους αποχωρώντας προς την χώρα τους.


...............


Φανταστικό σενάριο δεύτερο
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ δίνει εντολή για τον ναυτικό βομβαρδισμό της βραχονησίδας. Τα πλοία μας είναι σε πλήρη ετοιμότητα και τα όπλα τους φορτωμένα και έχουν ήδη κλειδώσει την βραχονησίδα και άλλα,τον τούρκικο στόλο που είναι στην περιοχή για αποφυγή άλλων επεισοδίων. Πρώτη ανοίγει πύρ η πυραυλάκατος ‘’ΞΕΝΟΣ Ρ27’’. Ανοίγει πύρ με βλήμα PENGUIN το οποίο πλήττει επιτυχώς το νησί και ακολουθεί κατά πόδας το αντιτορπιλικό ‘’ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ D221’’ με βολή 2 βλημάτων Harpoon που επίσης πλήττουν επιτυχώς το νησί. Τότε παίρνουν θέση βολής ΒΟΛΗΣ οι κανονιοφόροι ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ P57 και ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ P61, φέρνουν πυροβόλο Oto Melara των 76 mm. Ανοίγουν πύρ και σαρώνουν το νησί από άκρο εις άκρον ανοίγοντας τις πύλες των κολάσεων για τους Τούρκους που βρίσκονται επάνω. 10 λεπτά μετά το πύρ έχει κοπάσει και ένα ελικόπτερο σηκώνεται και φωτίζει την Ίμια. Αναφέρει 12 πτώματα εν μέσω καπνών είναι όλοι νεκροί. Σχεδόν αμέσως καταφθάνει στο νησί μια δεύτερη ομάδα ΟΥΚΑΔΩΝ για αναγνώριση και αναφέροντας ότι όλα είναι καλά τοποθετεί και πάλι στον ιστό την γαλανόλευκη.


................


Φανταστικό σενάριο τρίτο
Στην 335 μοίρα βομβαρδισμού ‘’ΤΙΓΡΗΣ’’ σημαίνει συναγερμός. Δύο ζεύγη Α-7 CORSAIR πάνοπλα τροχοδρομούν στον αεροδιάδρομο. Προορισμός…. Ανατολική Ίμια. Έχουν ήδη ενημερωθεί για την παρουσία των Τούρκων επάνω και ξέρουν καλά ότι η εντολή που έχουν είναι να τους εξοντώσουν. Παίρνοντας εντολή από τον πύργο ελέγχου απογειώνονται και παίρνουν κατεύθυνση νότια. Πλησιάζοντας τα νησιά οι Τούρκοι δεν ξέρουν τι τους περιμένει. Περνούν σαν αστραπή πάνω από τον ελληνικό στόλο και πλήττουν διαδοχικά το νησί. Ο τόπος δονείται από τις εκρήξεις και κανείς από όσους κοιτούν δεν θα ήθελε να είναι εκεί πάνω αυτή την ώρα. Όλα τελειώνουν όσο γρήγορα άρχισαν. Οι πιλότοι αναφέρουν ολική καταστροφή και σαν φαντάσματα ,όπως ήρθαν, πετώντας χαμηλά αποχωρούν. Ντελίριο χαράς και εθνικής υπερηφάνειας απλώνεται σε όλο το έθνος. Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραμένει ατάραχος και δίνει εντολή συνέχισης των γυμνασίων. Ξέρει καλά ότι οι Τούρκοι είναι ύπουλοι και δεν χαλαρώνει παρά μόνο 5 μέρες μετά οπου δίνει με μια λιτή διαταγή το πέρας των γυμνασίων και τα συγχαρητήρια του σε όλους.


................


Φανταστικό σενάριο τέταρτο
Μέσα στην νύχτα 2 σκιές απογειώνονται από τη βάση του Στεφανοδικείου στον Βόλο. Είναι 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache τα οποία έχουν λάβει εντολή άμεσης απογείωσης. Προορισμός τους η νήσος Κως. Όμως οι πιλότοι τους αν και σχετικά άπειροι, καθώς δεν έχουν ολοκληρώσει την εκπαίδευσή τους πλήρως νιώθουν ήδη το βάρος του πεπρωμένου. Ξέρουν καλά τι είναι δίπλα στην Κω και τι θα ακολουθήσει. Μια ώρα και τριάντα λεπτά μετά, σε πλήρη μυστικότητα προσγειώνονται στο νησί αλλά οι πιλότοι δεν αποβιβάζονται, μένουν εκεί ξαπλώνουν πάνω στις κατάφορτες από οπλισμό πτέρυγες των ελικοπτέρων τους και ξεκουράζονται. Άλλωστε όσο ήταν εν πτήση ενημερώθηκαν για την πλήρη αποστολή τους. Θα εξόντωναν με βολές ρουκετών και του πυροβόλου των 30mm που φέρουν τους εισβολείς. Δεν περνούν παρά μόνο λίγα λεπτά και παίρνουν εντολή απογείωσης. Πατώντας το κουμπί εκκίνησης ο κινητήρας παίρνει μπρος και απογειώνονται. Η απόσταση μικρή, δεν χρειάζεται να πάνε κοντά, άλλωστε τα όργανα του σκάφους, τους βοηθούν να βλέπουν σαν να είναι μέρα. Πλησιάζουν αθόρυβα και τότε οι κεραυνοί των απογόνων του Βελλερεφόντη πέφτουν με λύσσα στα κορμιά των άπιστων. Οι ρουκέτες μετατρέπουν το νησί σε σφαγείο και οι σφαίρες του πολυβόλου τελειώνουν ό,τι έχει απομείνει από αυτούς. Σε 4 λεπτά η δουλειά έχει γίνει. Αποχωρούν αθόρυβα όπως ήρθαν και χάνονται στον σκοτεινό ουρανό του Αιγαίου.


.............


Όλα αυτά θα ήταν εφικτά αν στην ηγεσία του κράτους και των ένοπλων δυνάμεων ήταν άντρες με μεγάλους δίδυμους γενετικούς αδένες και στις φλέβες τους υπήρχε ελληνικό αίμα. Άν την σημαία δεν την έπαιρνε ο αέρας, όπως είπε ο Πάγκαλος και ο Ααρόν Αβουρί ,κατά κόσμων Κώστας Σημίτης, ο τότε πρωθυπουργός δεν θα ήταν κρυμμένος σε κάποιο γραφείο μιλώντας με τους Αμερικάνους , και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έκανε το καθήκον του όπως έπρεπε και όχι σαν ένα ανδρείκελο που υπάκουε σε πολιτικές εντολές , όλα θα ήταν αλλιώς. Οι ένοπλες δυνάμεις ήταν έτοιμες να δώσουν ένα καίριο πλήγμα στους Μογγόλους και το μόνο που νιώσαμε ήταν ταπείνωση, ντροπή και εθνικό όνειδος. Ο πρωθυπουργός μας έσπευσε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα του κοινοβουλίου και να δώσει μια νίκη στους Τούρκους, τόσο μεγάλη που τους έκανε να νοιώθουν κυρίαρχοι. Πάντα αυτή η γη γεννούσε Κολοκοτρώνηδες και Νενέκους, στο τέλος όμως πάντα οι Νενέκοι είχαν την τιμωρία που τους άξιζε….


Μαύρος Καβαλάρης - Elnews




Read more: http://elnewsgr.blogspot.com/2013/01/blog-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...