ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΟΝ ΤτΚ : Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ NON PAPER ΣΤΟΝ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

Συνέντευξη στην Κατερίνα Κατσαβού
(από τον Τύπο της Κυριακής)
Σφοδρά πυρά κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει ο Γιάννης Μανώλης λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Ο συνδικαλιστής και υποψήφιος βουλευτής Β’ Αθηνών καταγγέλλει ότι ο ένας...
εκ των δύο στενών συνεργατών του προέδρου του κόμματος του αποκάλυψε σε κατ’ ιδίαν συζήτηση ότι συνέταξε το περίφημο nonpaper με εντολή του Π. Καμμένου, ο οποίος και το παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. «Αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», λέει χαρακτηριστικά.

Καταγγείλατε ότι το περίφημο nonpaper δόθηκε από τον Πάνο Καμμένο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Τι αποδείξεις έχετε;
Από την πρώτη στιγμή ήμουν πεπεισμένος ότι το είχε δώσει ο ίδιος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλωστε, οι δικαιολογίες που πρόβαλε την επόμενη μέρα ήταν αστείες. Η πεποίθηση άρχισε να γίνεται βεβαιότητα, όταν, ενώ δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά της Προεδρίας, δεν το έκανε ποτέ. Πριν από ένα μήνα, συνάντησα τον έναν από τους δύο στενούς συνεργάτες του Καμμένου που αποτελούσαν την ομάδα στρατηγικού σχεδιασμού του, ο οποίος και με διαβεβαίωσε ότι γράφηκε από τον ίδιο με εντολή του Καμμένου και δόθηκε από τον Καμμένο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αρα, η πεποίθησή μου έγινε βεβαιότητα.

Ποιος ήταν ο ρόλος τότε του στρατηγικού σχεδιασμού;
Αυτοί οι άνθρωποι είναι που συνέταξαν την εθνική αντιπρόταση. Την έχουν κατοχυρώσει νομικά ως πνευματική ιδιοκτησία τους και οι ίδιοι έχουν ήδη αναρτήσει στο Διαδίκτυο το nonpaper γράφοντας ότι μέχρι να την υιοθετήσει ο πραγματικός «πατέρας» το υιοθετούν αυτοί.

Βρίσκονται ακόμη κοντά στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ.;
Οχι, εδώ και περίπου δύο μήνες δεν είναι συνεργάτες του. Δεν είναι βουλευτές, είναι ειδικοί επιστήμονες.

Ανταλλάξατε βαρύτατες εκφράσεις με τον Π. Καμμένο, που δημιουργούν την εντύπωση ότι η απόσταση ανάμεσά σας είχε ήδη ξεκινήσει. Ετσι είναι;
Δεν αντάλλαξα βαριές εκφράσεις. Είπα πολύ λίγα από αυτά τα περίεργα που συμβαίνουν στο κόμμα. Οσον αφορά στην απόσταση, δεν ήμασταν ποτέ κοντά, γιατί με το χάος ούτε κοντά μπορείς να είσαι ούτε μπορείς να συνομιλήσεις.

Σας χαρακτήρισε «έμμισθο». Τι απαντάτε;
Αν εννοεί ότι αυτά που λέει ισχύουν μέχρι τέλους, τότε θα κληθεί σύντομα να αποδείξει ότι είμαι έμμισθος. Μόνο μην την κάνει… γυριστή, γιατί είναι βέβαιο ότι θα τιμωρηθεί.

Παραμένετε αντιμνημονιακός, όμως και ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ανήκει σ’ αυτήν τη γραμμή. Για ποιους λόγους αποχωρήσατε;
Ημουν και θα είμαι αντιμνημονιακός, αλλά ο αντιμνημονιακός αγώνας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να γραφικοποιείται και να γελοιοποιείται. Δυστυχώς για τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., το αντιμνημόνιο ήταν και είναι απλώς ένα σύνθημα χωρίς περιεχόμενο, χωρίς ουσία, χωρίς προοπτική.
Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας;
Τα μόνα σίγουρα ότι δεν θα γυρίσουμε στη Ν.Δ. από την οποία φύγαμε λόγω μετάλλαξης και Μνημονίου και ότι δεν θα πάμε σπίτι μας. Θα συνεχίσουμε τον αντιμνημονιακό αγώνα μας, αλλά με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και ουσία, βασισμένο σε αυστηρό πλαίσιο αρχών και αξιών. Συνεχίζουμε. Με ποιον τρόπο; Θα κριθεί το επόμενο διάστημα.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε στημένο σχέδιο για να υπάρξουν «βουλευτές καβάτζα» στα κρίσιμα νομοσχέδια…
Οταν λέμε ότι δεν μπορείς να συνομιλήσεις με το χάος, το εννοούμε. Και το κάνουμε πράξη.

ΓΙΑ ΤΟ «ΔΙΑΖΥΓΙΟ»  «Εγινε λαγός και το έβαλε στα πόδια…»

Στις τελευταίες εκλογές δεν εκλεχθήκατε βουλευτής επειδή ο Π. Καμμένος επέλεξε να κρατήσει ο ίδιος την έδρα της Β’ Αθηνών. Ηταν αυτός λόγος για να δυσαρεστηθείτε απέναντί του;
Οχι, και πρέπει να σας πω ότι παραιτήθηκα νομίμου δικαιώματός μου από προσφυγή που έγινε για τις έδρες στη Β’ Αθήνας, επειδή δεν έγιναν με τη νέα απογραφή. Κι αυτό για να μη δημιουργήσω πρόβλημα σε νέους βουλευτές που ανησυχούσαν. Και τώρα και πάντα έχω αποδείξει ότι η καρέκλα δεν με ενδιαφέρει. Μάλιστα, την προπερασμένη Τετάρτη, όταν βρέθηκα στο γραφείο του Καμμένου για να «κλείσει» η συνεργασία με τον Νίκο Νικολόπουλο, μέσα από πίεση πολλών στελεχών, βοήθησα τη διεύρυνση. Ο Νικολόπουλος ρώτησε αν θα μπορούσε να πολιτευτεί στην Αθήνα εφόσον οι εκλογές γίνουν με λίστα και ο Καμμένος απάντησε ότι η μόνη σίγουρη έδρα είναι της Β’ Αθηνών, αλλά αυτή ανήκει, όπως είπε, «στον Γιάννη, ως πρώτος επιλαχών». Απάντησα ότι εμένα με ενδιαφέρει η διεύρυνση του κόμματος και παραχωρώ τη θέση μου στον Νικολόπουλο. Βέβαια, η συνεργασία ναυάγησε από τον ίδιο τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. βάζοντας το βουλευτή Αχαΐας, Γιώργο Νταβρή, να επιτεθεί στον Νικολόπουλο. Και αυτό επειδή θέλει το κόμμα του «κλειστό».

Ποια ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και αποφασίσατε να κλείσετε πίσω σας την πόρτα των ΑΝ.ΕΛ.;
Το ποτήρι ήταν γεμάτο. Η σταγόνα ξεχείλισε όταν έμαθα ότι ο πρόεδρος ήταν αυτός που έδωσε το nonpaper και όταν σε μια κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Διοικούσης Επιτροπής που θα συζητούνταν όλα αυτά έγινε… λαγός και το έβαλε στα πόδια μόλις άρχισε να θέτει τα ζητήματα ο πρώτος ομιλητής, ο Κώστας Μαρκόπουλος.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ : «Κάναμε συσκέψεις, όμως ο πρόεδρος έμπαινε στο twitterκαι το facebook»

Ως συνδικαλιστικό στέλεχος μετείχατε σε συσκέψεις για θέματα του αντικειμένου σας;
Κατ’ αρχάς, δεν ήμουν γραμματέας Συνδικαλισμού. Ημουν μέλος της Διοικούσης Επιτροπής και συντονιστής γραμματέας πέντε γραμματειών. Συμμετείχα σχεδόν σε όλες τις συσκέψεις μόνο που σε καμία σύσκεψη δεν υπήρχε αποτέλεσμα, γιατί σε όλες -και το τονίζω- τις συνεδριάσεις των οργάνων ο πρόεδρος δεν συμμετείχε. Ηταν μεν παρών, αλλά συνεχώς πάνω από ένα κομπιούτερ και συνομιλούσε στο twitter και το facebook. Φαίνεται ότι έβρισκε περισσότερο ενδιαφέρον σ’ αυτό παρά στο τι γινόταν στις συσκέψεις. Αυτές γίνονταν απλώς για να βρισκόμαστε σε κουβέντα. Τίποτα και ποτέ δεν υλοποιήθηκε από αυτά που συμφωνούσαμε κάθε φορά.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα των Ανεξάρτητων Ελλήνων;
Θεωρώ πως από την τελευταία εμπλοκή του Γιώργου Βουλγαράκη με όσα καταγγέλλει ο κ. Κουράκος προκύπτει ένα αμείλικτο ερώτημα για το ποιος βρίσκεται πίσω από το κόμμα. Γιατί τόσο ενδιαφέρον ο Βουλγαράκης; Για ποια χρήματα μιλά; Ανάλογα με τις απαντήσεις σε αυτό και στο θέμα του δολαρίου θα κριθεί το μέλλον των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Πιστεύετε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποχωρήσεις ή παραιτήσεις;
Μένει να το δούμε. Πρέπει όμως να σας πω ότι πολλά στελέχη διαφωνούν με όσα γίνονταν και γίνονται στο κόμμα. Πόσα από αυτά τα στελέχη θα αποχωρήσουν τώρα ή αύριο δεν το γνωρίζω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...