Τα μαύρα Χριστούγεννα των Ελλήνων

του Γιάννη Κανελλάκη
● Σαν παραμύθι ακούγεται ότι κάποτε στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι έπαιρναν δώρο Χριστουγέννων. Σαν παραμύθι ακούγεται, επίσης, ότι αυτή η χώρα θα έφτανε κάποτε στην χρεοκοπία. Κι όμως, συμβαίνουν και τα δύο. Και το δώρο καταργήθηκε και η χρεοκοπία είναι... προ των πυλών. Κι όλα αυτά γιατί αυτή την χώρα την κυβέρνησαν και την κυβερνούν κλέφτες, αλήτες και απατεώνες, όπως λέει ο λαός. Να τους χαιρόμαστε για μία ακόμη φορά.

● Και τα μικρά παιδιά, τα οποία περιμένουν δώρα από τους γονείς τους, τι να πουν, από την στιγμή που τους ακούν κάθε μέρα να παραμιλάνε, βλέποντας τους λογαριασμούς και τα χαράτσια να πλημμυρίζουν το σπίτι τους ;

● Φυσικά, δεν ισχύει το ίδιο και για τους κρατικοδίαιτους και κηφήνες του ελληνικού Κοινοβουλίου. Αυτοί και το χριστουγεννιάτικο δώρο θα πάρουν και δώρα στα παιδιά τους θα δώσουν και ρεβεγιόν θα κάνουν και θα ζήσουνε καλά, αλλά εμείς, να είναι σίγουροι, ότι θα ζήσουμε καλύτερα. Γιατί ούτε κλέφτες είμαστε, ούτε κηφήνες, ούτοι κρατικοδίαιτοι, ούτε μιζαδόροι.

● Κύριε Σαμαράαααα, που είναι τα χτυπήματα τα οποία θα κάνατε στην ελίτ ; Χαβιάρια , αηδονόγλωσσες, φασιανούς, ταράνδους, ελάφια, αγριογούρουνα και άλλα παρόμοια έχουν παραγγείλει για τις ευλογημένες γιορτές που έρχονται. Κι εσείς, κύριε Σαμαρά, υπόσχεσθε ότι σύντομα θα γίνει η κάθαρση και προς τα ψηλά.Δυστυχώς, κύριε πρωθυπουργέ, τα χαμηλά στρώματα είναι τα μεγάλα θύματα, τουλάχιστον, μέχρι σήμερα. Αλλά, ως πότε...Χτυπήστε επιτέλους και λίγο την αδικία, γιατί στο παρά ένα για εξέγερση είναι ο λαός.

● Νόμους, που θα στέλνουν στην φυλακή, όλους τους φοροφυγάδες, πρόκειται να ψηφίσουν στην Βουλή ώστε να σταματήσει αυτή η ασυδοσία των απατεώνων, οι οποίοι συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να μην δίνουν δεκάρα τσακιστή γι αυτό το έρημο το κράτος. Έλα, όμως, που όπως πληροφορούμαστε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτης κάπου στραβο- μουτσουνιάζει. Γιατί άραγε ; Ποιους θέλει να εξυπηρετήσει ; Κύριε Ρουπακιώτη, μην κάνετε τέτοια ιστορικά λάθη. Ψηφίστε τώρα το νομοσχέδιο !

● Με αφορμή την αβάσταχτη φορολογία στους Έλληνες και ιδιαίτερα στις πολύτεκνες οικογένειες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, σε συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, είπε μεταξύ άλλων ότι όπως πάμε η Ελλάδα θα μείνει χωρίς Έλληνες. Κι εμείς προσθέτουμε : Κύριε Πρόεδρε, μ΄αυτούς που κυβερνάνε τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα δεν θα μείνει μόνο χωρίς Έλληνες, αλλά θα μείνει και χωρίς... Ελλάδα.

● Συμβαίνει ακόμα και σήμερα. Δύο ψαράδες που ήταν αποκλεισμένοι για τρεις και πλέον μήνες σε παγετώνες στη Σιβηρία, επέζησαν τρώγοντας συνανθρώπους τους που ήταν μαζί τους. Τους σκότωσαν , τους τεμάχισαν και τους έφαγαν. Ο κανιβαλισμός και πάλι αναβίωσε.

● Κακλαμάνης και Ψυχάρης έχουν αρχίσει ένα πόλεμο δι’ αλληλογραφίας για την ζωή τους και τον βίο τους επί χούντας. Αν θυμόμαστε καλά ο κ. Κακλαμάνης άφησε κάποια υπονοούμενα για το κάψιμο, από διαδηλωτές, της εφημερίδας «Τα Νέα» την δεκαετία του ’60. Τι άραγε να συνέβη τότε, δεν μας εξήγησε. Ίσως με την επόμενη επιστολή του προς τον κ. Ψυχάρη, να είναι πιο αποκαλυπτικός.

● Ακούσθηκε κι αυτό : Όσο κτυπούν τον Τσίπρα, τόσο τον γιγαντώνουν. Τα κόμματα που κυβερνούν σήμερα, αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα του τόπου, ασχολούνται με την άνοδο των ποσοστών του προέδρου Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Και αναρωτιέται ο αναγνώστης μας : Γιατί να μην κυβερνήσει και ο Αλέξης Τσίπρας με τον ΣΥΡΙΖΑ; Μονοπώλιο θέλουν την εξουσία τα δύο μεγάλα κόμματα, που κυβερνούν αυτόν τον τόπο, τόσες δεκαετίες και τον οδήγησαν στην καταστροφή ; Τα δύο μεγάλα κόμματα έφεραν, την δυστυχία, την χρεοκοπία και την φτώχεια σ΄αυτόν τον τόπο. Καιρός, λοιπόν, να μπουν και τα δύο στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, να λυτρωθεί, επιτέλους, ο τόπος και ο λαός.

● Δυστυχώς, ο μεγάλος προβληματισμός των ελλήνων, είναι ότι η σήψη και η διαφθορά χτύπησαν τον ιστό της χώρας και αντί να θεραπευθεί από την ασθένεια, συνέχεια γίνεται μετάσταση. Μέχρι πότε, Θεέ μου ;

● Στα Βλάχικα κουβάλησε το κοπάδι του, ο αρχιτσοπάναρος της πολιτικής διαφθοράς, Κώστας Καραμανλής και τους μπούκωσε με παϊδάκια, σπληνάντερα, κοκορέτσια, διάφορα κοψίδια, πατσοπόδαρα, τζατζίκια και ότι άλλο μπορεί να φαντασθεί ο νους σας. Έτρωγαν κι έπιναν επί τρεις τουλάχιστον ώρες, μέχρι που παρήγγειλαν από 5 -6 σόδες ο καθένας για να τους έρθει η έμπνευση μήπως και ...λύσουν κανένα πρόβλημα. Στο τέλος, χόρεψαν και το τραγούδι ....σαν πας στην Καλαμάτα και ‘ρθείς με το καλό , ρίξε κι ένα χαράτσι για δώρο στο λαό.

● Που, άραγε, να βρίσκεται ο άλλος αρχιτσέλιγκας της πολιτικής διαφθοράς και μίζας , όπως τον λέει ο λαός, Γιώργος Σουφλιάς ;

● Σταματήστε, επιτέλους, αυτή την αηδία που λέγεται Γιουροβίζιον και η οποία κοστίζει στον Έλληνα πολίτη εκατομμύρια ευρώ. Βέβαια, κάποιοι διαφωνούν, γιατί βγάζουν μίζες χοντρές μέσα από αυτό το πανηγύρι. Μπορεί να διαφωνεί η συνεργάτιδα μου, Τίνα Μαγγανάρη, αλλά αν μάθει πόσα ξοδεύονται, για πλάκα, γι αυτή την δήθεν φιέστα , σίγουρα θα προσγειωθεί... ανώμαλα. Φθάσαμε στο σημείο να μοιράζουμε συσσίτια, λόγω φτώχειας, στα σχολεία, η Γιουροβίζιον μας μάρανε ;

● Καιρός : Όπως πάνε τα πράγματα, σύντομα θα στήσουμε όλοι τον χορό του Ζαλόγγου. Θα πηδήξουμε όλοι μαζί ή ένας –ένας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...