Έβαλε πλώρη για την πρώτη θέση ο ΠΑΟ, 69-55 τη Φενέρμπαχτσε

Υπό τη σκιά της παραίτησης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου από την προεδρία της ΚΑΕ, η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού επικράτησε με 69-55 της Φενέρμπαχτσε την Παρασκευή, στην επιστροφή του Μάικ Μπατίστ στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι», με... μπροστάρη τον Πάνκο (15π.) και ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο, κατάφεραν να λυγίσουν την αντίσταση του τουρκικού συλλόγου, πανηγυρίζοντας έτσι την έκτη νίκη τους στους ομίλους της Euroleague.


Οι παίκτες του ΠΑΟ πανηγυρίζουν τη σπουδαία νίκη τους

Πλέον το «τριφύλλι» θέλει τη νίκη την επόμενη εβδομάδα (13/12) στη Ρωσία με την Κίμκι για να καταλάβει την πρώτη θέση του ομίλου (σ.σ.: υπερτερεί στην ισοβαθμία με Ρεάλ), εν όψει της φάσης του «ΤΟP-16» της διοργάνωσης.

Συγκίνηση για τον Μπατίστ


Πρόσωπο του αγώνα ήταν αναμφίβολα ο Μάικ Μπατίστ, ο οποίος επέστρεψε για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, στον οποίο αγωνίστηκε επί εννέα συναπτά έτη.

Ο Αμερικανός σέντερ γνώρισε την αποθέωση από τους 5.000 οπαδούς της ομάδας, ενώ τιμήθηκε στο ημίχρονο από τον Παύλο Γιαννακόπουλο, συγκρατώντας μετά βίας τα δάκρυά του.


Ο Παύλος Γιαννακόπουλος βραβεύει τον Μάικ Μπατίστ

«Σας ευχαριστώ για τα εννέα χρόνια μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Από την ημέρα που ήρθα στην ομάδα μπήκατε στην καρδιά μου. Θα ξανανταμώσουμε» ανέφερε συγκινημένος ο Μπατίστ απευθυνόμενος στον κόσμο.

Ο Αμερικανός άσος, αφού πρώτα δάγκωσε αρκετές φορές τη φανέλα του προσπαθώντας να συγκρατήσει τα δάκρυα συγκίνησης, τιμήθηκε στη συνέχεια και από τον σύνδεσμο των οργανωμένων φιλάθλων του Παναθηναϊκού.

Σε ό,τι αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «πράσινοι» μετά το πρώτο δεκάλεπτο πήραν την πρωτοπορία στο σκορ και περιορίζοντας τα ατού των Τούρκων έφθασαν στην κατάκτηση του ροζ φύλλου. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε ο Σάτο (20π), που επέστρεψε κι αυτός για πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού, η νίκη θα ερχόταν ακόμα ευκολότερα για το συγκρότημα του Πεδουλάκη.


Στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν τόσο ο Θανάσης όσο και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος

Τα δεκάλεπτα:
12-14, 29-23, 43-37, 69-55.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9(1), Μπανκς 9(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11.

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7(1), Ονάν 5(1), Ερμίς, Σάτο 20(3), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλτζιτς 3.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...