Η μεγάλη απάτη με τα 5μηνα προγράμματα εργασίας μέσω ΜΚΟ


Αυτό που συμβαίνει με τα 5μηνα προγράμματα «Κοινωφελούς Εργασίας» είναι απερίγραπτο. Τα προγράμματα αυτά είναι επιχορηγούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) με τις ασφαλιστικές εισφορές να πληρώνονται από τον ΟΑΕΔ (με χρήματα δηλαδή που έχουν κρατηθεί από...
τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων), χωρίς επίδομα αδείας,γάμου, παιδιών, σπουδών, τριετίες, αποδοχές άδειας, δώρο εορτών, με αμοιβή 25 ευρώ τη μέρα και όχι μεγαλύτερη από 625 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από την ειδικότητα του εργαζόμενου.Tα προγράμματα αυτά αποτελούν στην ουσία τον πολιορκητικό κριό για τη διαμόρφωση γενικότερα ενός μοντέλου εργαζόμενου χωρίς καθόλου δικαιώματα και μόνο με υποχρεώσεις, πλήρως υποταγμένου στις ορέξεις των αφεντικών.

Και σα να μην έφταναν όλα αυτά οι καταγγελίες για εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα που έχουν να πληρωθούν εδώ και 3 και 4 μήνες ολοένα και πληθαίνουν. Ήδη στις 6/12 πραγματοποιήθηκε 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Λάρισα ενώ οι καταγγελίες για απλήρωτους εργαζόμενους σε αυτά τα προγράμματα πέφτουν βροχή. Άλλη μία έρχεται να προστεθεί σήμερα. 

Συγκεκριμένα εργαζόμενοι που έχουν προσληφθεί μέσω της ΜΚΟ ''Όμορφη Ελλάδα'' και εργάζονται σε υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλλουν πως έχουν να πληρωθούν από τις 24 Σεπτεμβρίου οπότε και έγινε η πρόσληψή τους. Οι απατεώνες της ΜΚΟ είναι εξαφανισμένοι και δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να απαντήσει για το πότε θα πληρωθούν επιτέλους. Η κατάσταση είναι απελπιστική και πολλοί εργαζόμενοι σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στο egersis2 σκέφτονται να προχωρήσουν όπως και άλλοι συνάδελφοί τους σε κινητοποιήσεις για να βρουν επιτέλους λύση στο πρόβλημά τους.

egersis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...