ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ: Όχι άλλους φόρους στην εστίαση

Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2012

Όχι άλλους φόρους στην εστίαση


  • 32
     


 Όχι άλλους φόρους στην εστίαση
Γράφει ο Γιάννης Μυλωνάς
Δουλεύω χρόνια σερβιτόρος και τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα μαγαζιά βλέπουν τους πελάτες με το καλαμάκι. Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να βγει και
όσο και να θέλει το μαγαζί να κατεβάσει τις τιμές τα νοίκια και το κόστος των πότων μαζί με το εξτρά ΦΠΑ στην εστίαση κρατάει τις τιμές ψηλά.  Ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να ρίξει πολύ το νοίκι γιατί έχει να πληρώσει τα χαράτσια και το μάρκετ τους ειδικούς………..
φόρους στα ποτά. Τώρα λένε και για άλλο φόρο που να πάει υπέρ υγείας. Υπέρ θανάτου των μαγαζιών θα πάει που θα φορτωθούν ακόμα ένα κόστος. Η αγορά στη διασκέδαση είναι σχεδόν τελειωμένη και αν το κάνουν αυτό θα της δώσουν την χαριστική βολή. Είναι γελοίο να λένε ότι θα ξαναφορολογήσουν τα ποτά και τα τσιγάρα επειδή είναι ανθυγιεινά. Ανθυγιεινά είναι και τα αυτοκίνητα με τόσα θανατηφόρα ατυχήματα και αναπηρίες. Να βάλουμε και εκεί φόρους υπέρ υγείας? Δεν ξέρουν τι κάνουν. Είμαστε χιλιάδες που εξαρτόμαστε από το κόστος των ποτών και τους φόρους  στην εστίαση για να ζήσουμε και ξέρουμε πολύ καλά ότι η αγορά δεν αντέχει ακόμα ένα φόρο. Εκτός αν το σχέδιο είναι να μας στείλουν όλους στον ΟΑΕΔ για επίδομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: