Star Alert: Εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μπουλέ το χαβά της…



Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα
Είναι όμορφη, κάνει τα πάντα με άγχος τελειομανίας και άνεση, έχει δοκιμάσει όλα τα είδη τηλεόρασης, κανάλια πέφτουν στα πόδια της, στελέχη την πιστεύουν σε σημείο πάθους και εκείνη χορεύει, τραγουδάει, παρουσιάζει ενημέρωση και ψυχαγωγία, μαγειρική, πρωινό, διαγωνίζεται στο dancing, κάνει επιτυχία με τηλεπαιχνίδι κλισαρσιμένο. Αυτό το ανεκδιήγητο περσινό σόου της με τα σκοτεινά δωμάτια από την εποχή του Μαστοράκη το βλέπουμε. Όμως η παράγωγη της συγκριμένης εκδοχής του δώσε άλλη διάσταση, εστιάζοντας σε αγορίτσια -και των δυο φύλων εννοείται- να ουρλιάζουν υστερικά.


Και αυτό το βρίσκαμε πολύ διασκεδαστικό ως κοινό. Η Νάντια Μπουλέ, λοιπόν, όπως διαβάσαμε επιστρέφει με τη συνταγή του τηλεπαιχνιδιού που της βγήκε, κατά κάποιον τρόπο. «Ολοκληρώσαμε στις αρχές του καλοκαιριού στο Παρίσι τα γυρίσματα του The Biggest Game Show in the World» δήλωσε. «Πρόκειται για ένα μεγάλο και διασκεδαστικό παιχνίδι, στο οποίο συμμετέχουν έξι χώρες: Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κίνα, Ρωσία και Καζακστάν. Κάθε ομάδα υπερασπίζεται τη χώρα της ενώ θα δείτε ότι υπάρχουν και συμμαχίες μεταξύ των χωρών στο πλαίσιο του παιχνιδιού. Η Ελλάδα συμμετείχε με 24 συνολικά παίκτες. Τα γυρίσματα έγιναν σε τεράστια στούντιο όπου οι παίκτες είχαν να περάσουν αρκετές δύσκολες αλλά και διασκεδαστικές δοκιμασίες, φορώντας πολύ μεγάλες σε μέγεθος στολές, οι οποίες δυσκόλευαν ακόμη πιο πολύ την κίνηση και τις επιδόσεις τους».

Όπως καταλαβαίνεται υπάρχει και μια πολιτική διάθεση του τηλεπαιχνιδιού που παρουσιάζει η Ελληνίδα βεβαίως, διότι εκμεταλλευόμαστε ως λαός την γεωστρατηγική μας θέση. Υπερασπίζεται κάθε ομάδα τη χώρα της, σε θέματα υποθέτουμε τεράστιας σημασίας, όπως πεσίματα από τσουλήθρες, γιγαντιαίες τραμπάλες, γύρος για το ποιος θα ζαλιστεί πρώτος και αμπάριζα με κομμένη την ανάσα για το ποιος θα πιάσει πρώτος τοίχο. Οι συμμαχίες, γίνονται φυσικά, στα πλαίσια της ιστορικής πολιτισμικής και εμπορικής ανταλλαγής των λαών εδώ και χιλιετίες. Είναι γνωστή φυσικά το Ελλάς – Γαλλία συμμαχία, με την Ισπανία ζούμε στον ίδιο άθλιο οικονομικά Νότο, με την Ρωσία μας συνδέει η ορθοδοξία, ο αγωγός φυσικού αερίου Μπουργκας – Αλεξανδρούπολη, που ακυρώθηκε. Για την Κίνα και ιδίως το Καϊζακσταν τι να σας πω δε ξέρω, αλλά έχω κάνα δυο θειες απ τα ορεινά που έχουν σχιστά ματάκια και όσο να ναι, μπορεί μια σχέση να μας γεφυρώνει ως λαούς!

Μη παίρνουμε θέση πριν δούμε φυσικά και μην αδικούμε την πάντα τέλεια παρουσιάστρια, που αυτό το άγχος της να παρουσιάζει με χειρουργική ακρίβεια, μας την κάνει πνευματική συγγενή της ομοιειδούς κ. Ευγενείας Μανωλίδου.

Όμως, ναι, θέλω να ξεχαστώ σε μια σωρεία προβλημάτων που με θάβουν καθημερινά σε απελπισία. Θέλω να ξεχαστώ. Να ονειρευτώ λιγάκι κάτι όμορφο. Να γελάσω. Να παθιαστώ. Για λίγο. Στα ψέματα και ας έχει και διάλειμμα για διαφημίσεις. Η τηλεόραση έχει μείνει με τρεις εκπομπές ψυχαγωγίας, όλες όλες. Στρατιές ανέργων και τρομοκρατημένων πρώην τελεστάρ, πανελιστών, δημοσιογράφων, συνεργατών, τεχνικών, παραγώγων ψάχνουν δουλειές στις μικρές αγγελίες, με κομμένα τηλέφωνα, χωρίς ρεύμα στα σπίτια τους, με αγώνα για να βγει η κάθε μέρα. Η πρόταση της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης σε μια απ τις ελάχιστες παραγωγές που θα γίνουν φέτος είναι να κρατήσει συντροφιά, να μας χαρίσει χαμόγελο με τηλεπαιχνίδι, ακριβό, διεθνές που κάποιοι να γίνονται περίγελος, φορώντας μεγάλα κουστούμια και παθαίνοντας ατυχήματα; Το κανάλι που δεν κάνει πρωινό πρόγραμμα ψυχαγωγικό, να κρατήσει συντρόφια στον άνεργο στο σπίτι και στην νοικοκυρά με το άδειο ψυγείο, έστω και λέγοντας χαζά πραγματάκια, σπαταλάει για ένα θέαμα ξεπερασμένο, απ αυτά που μόνο παιδιά και νέοι στην προεφηβεια ευχαριστιούνται;

Πόσο «Παιχνίδι χωρίς Σύνορα», «Big in Japan» και το άλλο που δεν θυμάμαι που παρουσίαζε η Καρποτίνη θα δούμε χαιρετίζοντας το ως διασκέδαση, με δοκιμασίες που στις κατασκηνώσεις οργανώνουν οι ομαδάρχες για να μη βαριούνται οι έφηβοι; Και πόσες λέξεις να σπαταλήσω ακόμα όταν μια απλή φράση τα λέει όλα: εδώ ο κόσμος χάνεται και η Μπουλέ μας μιλεί για «διασκεδαστικές» δοκιμασίες...

1 σχόλιο:

Andreas Tependris είπε...

Ο θεός να την κάνει παρουσιάστρια! Πολύ πιο ουσιαστικό και ενδιαφέρον θα ήταν, αντί να σπαταλήσεις τόσες λέξεις για το αυταπόδεικτο, να μας ενημέρωνες ποιος (είναι ο γκόμενός της και) μας αναγκάζει να τη φάμε στη μάπα, αυτή και ένα σωρό άλλους (που γκόμενοι ή πολιτικοί τους φύτεψαν, κυρίως) από κακούς έως ακατάλληλους για παρουσίαση τηλεοπτικών προγραμμάτων, που μας τους επιβάλλουν. Ένα τέτοιο ρεπορτάζ θα γινόταν πρώτο θέμα, γιατί θα είχε σεξ, ενώ θα βοηθούσε και επί της ουσίας να καταλάβει ο κόσμος γιατί έχουμε γεμίσει μπουλέδες και σε ποιο αντικείμενο είναι το πραγματικό τους ταλέντο, γιατί στην παρουσίαση... δεν το βλέπουμε. Και μετά πες μας, αν θέλεις, και για το πόσο ενδιαφέρον είναι το επίπεδο του concept. Κάποιος πρέπει να ασχοληθεί και με την ουσία.

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...