Η ΣΑΝΤΙ ΕΚΤΡΟΧΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ

Διατάραξε την προεκλογική εκστρατεία στις ΗΠΑ η υπερκαταιγίδα Σάντι καθώς τόσο ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όσο και ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ αναγκάστηκαν...
να ακυρώσουν προεκλογικές συγκεντρώσεις την τελευταία εβδομάδα της πιο αμφίρροπης εκλογικής αναμέτρησης των τελευταίων ετών.

Σήμερα Τρίτη, και οι δύο υποψήφιοι θα περιορίσουν σημαντικά την προεκλογική τους δραστηριότητα σε μια προσπάθεια να μην φανούν εκτός τόπου και χρόνου στους Αμερικανούς που δοκιμάζονται με τις πλημμύρες, τις διακοπές στην ηλεκτροδότηση, τα οικονομικά δεινά και τις προσωπικές τραγωδίες που έχει προκαλέσει η Σάντι. Ο Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν ακύρωσαν τις προεκλογικές τους εμφανίσεις της Τρίτης ενώ ο Ρόμνεϊ θα παραστεί μόνο σε μια εκδήλωση στο Οχάιο.

Ο πρόεδρος άλλαξε αμέσως «καπέλο»: αντί να συνεχίσει να διεκδικεί την ψήφο των Αμερικανών στις εκλογές της ερχόμενης Τρίτης άρχισε να κυβερνά εγκαταλείποντας προεκλογική εκδήλωση με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον στη Φλόριντα για να επιστρέψει στην Ουάσινγκτον. Δείχνοντας ποιος είναι ο ηγέτης της χώρας, έλαβε ενημέρωση από τους κορυφαίους συμβούλους του για θέματα έκτακτης ανάγκης και στη συνέχεια μίλησε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Ο Ομπάμα εξέφρασε την ανησυχία του για τις επιπτώσεις της υπερκαταιγίδας στην οικονομία _ οι ζημιές υπολογίζονται μεταξύ 10 και 20 δισ. δολάρια, ποσό που καθιστά τη Σάντι μια από τις πιο ακριβές φυσικές καταστροφές στην ιστορία των ΗΠΑ.

Απρόθυμος να αφήσει τον Ομπάμα να πάρει πάνω του όλο το βάρος της αντιμετώπισης της υπερκαταιγίδας, ο Ρόμνεϊ μίλησε με αξιωματούχους από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης των φυσικών καταστροφών και τοποθετήθηκε δημοσίως για την οικονομική ζημιά από τη Σάντι.

Στον ανταγωνισμό για την προσοχή του κοινού, νικητής φαίνεται ότι αναδεικνύεται ο Ομπάμα ο οποίος σ' αυτή την περίπτωση έχει το πλεονέκτημα του εν ενεργεία προέδρου. Όμως αν κάτι πάει πολύ στραβά με τη Σάντι, το πλεονέκτημα θα μετατραπεί σε μειονέκτημα. Το επιτελείο του Ομπάμα υποστηρίζει ότι έχει μάθει το μάθημα από την αντίδραση του προκατόχου του, Τζορτζ Μπους, στον τυφώνα Κατρίνα το 2005 η οποία επικρίθηκε ευρέως. Ο Μπους θεωρήθηκε αναποτελεσματικός, αποκομμένος από τον λαό και έκτοτε η δημοτικότητά του δεν ανάκαμψε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...