Κατηγορίες για «στημένο» στη Νάπολι


Κατηγορίες για «στημένο» στη Νάπολι
Σε μπελάδες η Νάπολι! Όπως ανακοινώθηκε από τον εισαγγελέα της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, ο σύλλογος της νότιας Ιταλίας αντιμετωπίζει την κατηγορία για χειραγώγηση του αγώνα με τη Σαμπντόρια για την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2009/10.


Στην υπόθεση εμπλέκονται τόσο η ομάδα, όσο ο άλλοτε τρίτος γκολκίπερ της ομάδας Ματέο Τζιανέλο και ο πρώην-πλέον-ποδοσφαιριστής Σίλβιο Τζούστι, που θα απολογηθούν ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής μετά τα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος τους από σχετικές έρευνες. Για συγκάλυψη κατηγορούνται επίσης οι εν ενεργεία παίκτες της ομάδας, Πάολο Καναβάρο και Τζιανλούκα Γκράβα, καθώς φέρονται να είχαν γνώση για το «στήσιμο» του αγώνα αλλά δεν το ανέφεραν στις αρχές.

Στο ματς που είχε γίνει στις 16 Μαΐου του 2010 η Σαμπντόρια είχε επικρατήσει 1-0 στη Γένοβα εξασφαλίζοντας την τέταρτη θέση στη Serie A και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League μπροστά από την Παλέρμο.

Εφόσον κριθούν «ένοχοι», η Νάπολι κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ οι δύο ποδοσφαιριστές με αποκλεισμό. Άλλωστε ανάλογη «καμπάνα» επιβλήθηκε στον Αντόνιο Κόντε, νυν προπονητή της Γιουβέντους καθώς κρίθηκε πως όταν ήταν στον πάγκο της Σιένα δεν είχε ενημερώσει τις αρχές για ένα ανάλογο περιστατικό που είχε υποπέσει στην αντίληψή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...