ΔΕΝΔΙΑΣ: ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ


Στη Δικαιοσύνη έχει παραπεμφθεί το θέμα των καταγγελιών που έκανε ο Guardian για αστυνομική βία, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διαβεβαιώνοντας ότι αστυνομικοί...
και διαδηλωτές υπάγονται στους ίδιους νόμους. 

Μιλώντας στον Real Fm, o κ. Δένδιας τόνισε ότι εφόσον το ζήτημα εξετάζεται από τη Δικαιοσύνη ο ίδιος δεν έχει πλέον το δικαίωμα να παρέμβει περαιτέρω.

Έσπεσε πάντως να θυμίσει ότι στην περίπτωση του αστυνομικού των ΜΑΤ, ο οποίος χρησιμοποίησε το γκλομπ του ανάποδα, «έκανα αμέσως αυτό που έπρεπε να κάνω», για να συμπληρώσει:

«Εγώ δεν θεωρώ ότι υπάρχουν διπλά standards, άλλα για τους διαδηλωτές και άλλα για τους αστυνομικούς. Όλοι υποκείμεθα στους νόμους και όλους αφορά ο νόμος και η τάξη. Απλώς, πρέπει να γίνει κατανοητό και από την ελληνική κοινωνία ότι από την πλευρά των ανθρώπων αυτών, των αστυνομικών, διεξάγεται μια υπεράνθρωπη προσπάθεια.»

Ο κ. Δένδιας δήλωσε άγνοια για το περιστατικό που έκανε το γύρο του Διαδικτύου και εμφανίζει διαδηλώτρια να χρησιμοποιείται ως ασπίδα από τους αστυνομικούς.

Επανέλαβε πάντως ότι οι αστυνομικοί υπάγονται στους ίδιους νόμους με τους διαδηλωτές.

Σχετικά με την η αρχική διατύπωση του Αττικάρχη περί απαγόρευσης των συναθροίσεων, αναγνώρισε ότι ήταν ατυχής.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Ίσως επικοινωνιακά, σας είπα πάλι ευθέως ότι η αρχική διατύπωση του sms της ΕΛ.ΑΣ. δεν ήταν επιτυχής. 

» Αν θέλετε ήταν ατυχής, για να σας δώσω να χρησιμοποιείτε την διττή λέξη, δεν έχω κανένα πρόβλημα σε αυτό, δεν πρόκειται εγώ να ευλογώ οτιδήποτε δεν γίνεται ορθά και να το καλύπτω. Δεν είναι αυτός ο ρόλος μου. Όμως, ποια είναι η ουσία; Η διασφάλιση του δημοκρατικού δικαιώματος των πολιτών να διαμαρτύρονται. Αυτό υπήρχε στον απόλυτο βαθμό και με απόλυτο σεβασμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...