ΣΟΚ: Γνωστός ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ κακοποιήσε σεξουαλικά 60 παιδιά, ηλικίας 13 έως 16 ετών


Συγκλονισμένη είναι η βρετανική κοινή γνώμη με την είδηση πως ένας παρουσιαστής του BBC, ο Τζίμι Σάβιλ (Jimmy Savile), αποδεικνύεται ως ο μεγαλύτερος παιδεραστής της χώρας . Ο παρουσιαστής, που άφησε την τελευταία του πνοή πριν από περίπου ένα χρόνο, σε ηλικία 84 ετών, είχε βιάσει και κακοποιήσει σεξουαλικά 60 παιδιά, ηλικίας από 13 έως 16 ετών, ορισμένα μάλιστα μέσα στις εγκαταστάσεις του καναλιού.

Το σκάνδαλο ήρθε στο φως μετά από ένα ντοκιμαντέρ του καναλιού “ITV”, στο οποίο πέντε γυναίκες εξομολογούνταν ότι υπήρξαν θύματα του παρουσιαστή, είτε στο κανάλι, είτε στο πανάκριβο αμάξι του, είτε ακόμα και στο σχολείο τους! Οι καταγγελίες για τις αρρωστημένες συνήθειες του ξεκινούν από το 1959 και φτάνουν μέχρι το 2006. Το BBC φέρεται να γνώριζε τις πράξεις του Σάβιλ, αλλά δεν έκανε το παραμικρό.

Πάντως μετά και την προβολή του ντοκιμαντέρ, πολλές πόλεις αφαίρεσαν τιμητικές πλάκες που είχαν αφιερώσει στη μνήμη του, ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ζήτησε εξηγήσεις από το BBC.
radar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...