5 λεπτά, χρυσά για την καριέρα του Λυκογιάννη

Nikolakopoulos
5 λεπτά, χρυσά για την καριέρα του Λυκογιάννη (Photo: Action Images)
Mε το τεράστιο διπλό του Ολυμπιακού επί της πρωταθλήτριας Γαλλίας και τα φώτα να πέφτουν στους δύο σκόρερ (Τοροσίδη και Μήτρογλου), στον Χολέμπας που ήταν πάλι μέσα στα δύο γκολ, αλλά και στον όντως εντυπωσιακό Μανωλά, πέρασε κάπως απαρατήρητο αυτό που έγινε με το Λυκογιάννη. Και δεν ήταν καθόλου μικρό πράγμα.


• Κατ΄ αρχάς από πλευράς Ζαρντίμ, που με το σκορ 1-1 πέρασε στο 88ο λεπτό αγώνα τσάμπιονς Λιγκ, ένα παίκτη που μόλις έγινε 19 ετών κι ο οποίος μέχρι εκείνη την στιγμή όχι στην Ευρώπη δεν είχε ξαναπαίξει, αλλά ούτε καν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

• Αυτή ήταν η μία μαγκιά. Η άλλη, ακόμη μεγαλύτερη, ήταν του ίδιου του παιδιού, που πρόλαβε μέσα σε πέντε λεπτά να κάνει τόσα πράγματα και να δικαιώσει τον προπονητή του, αλλά πάνω απ΄ όλα τον εαυτό του.

• Ο Λυκογιάννης μπήκε στο 88, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη στο 93 και κάτι κι ο αριστεροπόδαρος του Ολυμπιακού πρόλαβε μέσα σε αυτά τα 5, άντε 5,5 λεπτά να πάρει μία κεφαλιά σε βολέ του Κάρολ, να κόψει δύο φορές τον δεξιό μπακ της Μονπελιέ (την πρώτη σε αράουτ), να καλύψει σε μία προώθησή του τον Χολέμπας κι αμέσως μετά να κλέψει μία φορά την μπάλα και να την δώσει στον Χολέμπας στη φάση του 1-2, αλλά και μετά τη σέντρα των Γάλλων στο 92, να πάρει την μπάλα και να την αλλάξει δύο φορές με το Μασάντο, εκεί που στο τέλος ο Γάλλος επιχείρησε να κάνει καθυστέρηση.

• Φαίνονται λεπτομέρειες όλα αυτά, αλλά μόνο λεπτομέρειες δεν είναι. Ο Λυκογιάννης έπαιξε 5,5 λεπτά και μέσα σε αυτό το πολύ μικρό διάστημα πέρασε την μπάλα έξι φορές από τα πόδια του (και το κεφάλι του). Η αποκορύφωση ήταν που από τη δική του ενέργεια ξεκίνησε το γκολ, αλλά έχει σημασία ότι δεν έκανε μόνο αυτό. Συμμετείχε πραγματικά στο παιχνίδι κι έκανε αυτό ακριβώς που πρέπει να κάνει κάθε παίκτης, που μπαίνει ως αλλαγή, ακόμη και για ελάχιστα λεπτά: έδειξε έτοιμος να βοηθήσει.

• Είμαι βέβαιος ότι αυτό το πεντάλεπτο στο Μονπελιέ, μπορεί να αποδειχθεί χρυσό για την καριέρα αυτού του παιδιού. Και θα δείτε που ο Ζαρντίμ σύντομα θα του δώσει ευκαιρία, να παίξει πάλι-και περισσότερο.

Κ. Νικολακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...