Η λίστα με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται



Η λίστα με τα ΑΕΙ και ΤΕΙ που καταργούνται
Απο την επόμενη κι όλας ακαδημαϊκή χρονιά, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας, Τα Πανεπιστήμια που εντός του 2013 ενδέχεται να κλείσουν, σύμφωνα με τον σχεδιασμό είναι τα εξής: Στερεάς Ελλάδος, Δυτικής Ελλάδος, Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, ενώ θα χρειαστεί να συγχωνευθούν σχολές και στα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου, Αιγαίου, Θράκης και Θεσσαλίας.

Ψηλά στην ίδια λίστα είναι και περίπου 60 τμήματα ΤΕΙ με χαμηλή ζήτηση και ποσοστά αποφοίτησης σχεδόν μηδενικά. Εντατικά θα μελετηθούν οι σχολές Διοίκησης Επιχειρήσεων, Τουρισμού, Ιχθυοκαλλιεργειών, Υδατοκαλλιεργειών, Ανθοκομίας, Βιολογικών Καλλιεργειών Περισσότερα από 150 τμήματα χαμηλής έως ανύπαρκτης ζήτησης από τους υποψηφίους, θα κλείσουν. Η σάρωση θα αφορά όλα τα ΑΕΙ αλλά και τα ΤΕΙ, για τα οποία το φοιτητικό ενδιαφέρον έχει εκλείψει εδώ και χρόνια.

Σχέδιο κατάργησης πανεπιστημίων και σχολών βρίσκεται σε "εξέλιξη" με την κωδική ονομασία "Αθηνά"

Υπό κατάργηση λοιπόν βρίσκονται τέσσερα περιφερειακά πανεπιστήμια και δεκάδες σχολές ανώτατης και ανώτερης τεχνολογικής εκπαίδευσης, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το Εθνος της Κυριακής.

Ντίνα Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...