Δήλωνε τυφλός, έπαιρνε επιδόματα 760 ευρώ το μήνα, αλλά ήταν άσος στην οδήγηση

image583 Δήλωνε τυφλός, έπαιρνε επιδόματα 760 ευρώ το μήνα, αλλά ήταν άσος στην οδήγηση
Μια ακόμα πιθανή υπόθεση απάτης εις βάρος του Δημοσίου ήρθε στο φως καθώς η Αστυνομία συνέλαβε στη Χαριλάου της Θεσσαλονίκης έναν υποτιθέμενο τυφλό που έπαιρνε… δύο επιδόματα αλλά ήταν άσος στο παρκάρισμα.
Ο 60χρονος οδηγήθηκε αμέσως
στον ανακριτή όπου όμως επέμεινε ότι είναι τυφλός.
«Βλέπω όσο βλέπει κανείς μέσα από ένα…..
καλαμάκι» δήλωσε ο 60χρόνος που υποστήριξε ότι έχει όραση λιγότερο από 1 στα 20, είναι πρακτικά τυφλός και επομένως δικαιούται των επιδομάτων.
Ο «τυφλός» οδηγός έπαιρνε για πέντε χρόνια παράνομα το επίδομα τυφλότητας που αντιστοιχεί σε 760 ευρώ τον μήνα, συνολικά δηλαδή εισέπραξε 26.000 ευρώ. Ουσιαστικά, έπαιρνε δύο επιδόματα τυφλότητας. Ένα ο ίδιος από το ΙΚΑ και ένα η σύζυγός του ως συνοδός του από το Δήμο Θεσσαλονίκης.
Ο 60χρονος προσκόμισε πάντως γνωματεύσεις από γιατρούς της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με τις οποίες , όπως είπε, αποδεικνύονται οι ισχυρισμοί του.
Ωστόσο, ο ανακριτής δεν πείστηκε από τις εξηγήσεις του «τυφλού» οδηγού και άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις, σε βαθμό κακουργήματος. Ο 60χρονος απολογήθηκε, κατέβαλε και 5.000 ευρώ ως εγγύηση και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με την υποχρέωση να παρουσιάζεται στο αστυνομικό τμήμα κάθε μήνα. Παράλληλα, ο ανακριτής ζήτησε να παρουσιαστεί ο γιατρός του ΑΧΕΠΑ που χορήγησε την τελευταία βεβαίωση σύμφωνα με την οποία ανανεώθηκε το επίδομα τυφλότητας του 60χρονου…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...