Σήμερα στις 12:00 η συνάντηση Σαμαρά – Κλίντον


  • 20
     



 Σήμερα στις 12:00 η συνάντηση Σαμαρά   Κλίντον
Με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να συναντηθεί στις 12:00 το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου ο Μπιλ Κλίντον. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μιλήσει σε εκδήλωση Ελληνοαμερικανών ομογενών, που προωθούν την δημιουργία ενός ταμείου για την προσέλκυση και ανάπτυξη ξένων επενδύσεων στην χώρα μας. Στη διάλεξη που έδωσε χθες στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα την παγκόσμια οικονομική κρίση ο Μπιλ Κλίντον είπε ότι για να υπάρξει διέξοδος «θα πρέπει βραχυπρόθεσμα να υπάρξει ανάπτυξη σε συνδυασμό με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι εάν περνούσε από το χέρι του, θα εισηγείτο στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες, την υιοθέτηση πολύ ισχυρών δεκαετών προϋπολογισμών και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ευρωομολόγου για την αντιμετώπιση της κρίσης στη ζώνη του ευρώ.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μπιλ Κλίντον είχε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου. Κατά την διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκαν οι διεθνείς εξελίξεις, η κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη, στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις από την κρίση, οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες, οι δυνατότητες της χώρας και η ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων, ειδικότερα με την συμβολή του Ελληνισμού της διασποράς, θέμα για το οποίο ο κ. Κλίντον εξέφρασε το ενδιαφέρον του και την βούλησή του να συμβάλλει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...