Να κάνω μακροβούτι;


image






Ακατάλληλες και κατάλληλες για μπάνιο παραλίες στην Αττική

Απορία: Πώς είναι δυνατόν η Αττική να έχει 11 βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία παραλίες και τα Κύθηρα (τυχαίο παράδειγμα) μόλις μία; Απάντηση: Διότι για να βραβευθεί μια παραλία αφενός θα πρέπει εκτός από καθαρά νερά να διαθέτει ναυαγοσώστη, τουαλέτα και άλλες αντίστοιχες υποδομές και παροχές, και αφετέρου να «προταθεί», διότι η Ελληνική Εταιρεία για την Προστασία της Φύσης, που κάνει τους σχετικούς ελέγχους, δεν θα ήταν δυνατόν να εξετάσει τις χιλιάδες ελληνικές παραλίες.

Όπως και να έχει, φέτος με Γαλάζια Σημαία βραβεύθηκαν 394 ελληνικές παραλίες, εκ των οποίων στην Αττική είναι οι Σχινιάς/Καράβι, Μπρεξίζα (Δήμος Μαραθώνα), Αυλάκι (Δήμος Μαρκόπουλου), Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach, Ανάβυσσος / Κεντρική, Λαγονήσι 1 / Grand Beach, Λαγονήσι 2 / Mediterraneo, Λαγονήσι 3 / Κοχύλια (Δήμος Σαρωνικού) και οι παραλίες Βάρκιζας, Αστέρα Βουλιαγμένης και Βούλας Α (Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης).

Παράλληλα, έρευνες για την καταλληλότητα των νερών πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Φέτος εξετάστηκαν 220 παραλίες στην Αττική, την Κορινθία και την Εύβοια, εκ των οποίων οι 125 κρίθηκαν ακατάλληλες και επικίνδυνες για την υγεία, με κάποιες από αυτές μάλιστα να είναι γεμάτες λουόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...