Εμπλοκή με τα… έδρανα!


Προβλήματα με την διεκδίκηση των εδράνων στη Βουλή φέρονται να έχουν ανακύψει, καθώς ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να καταλάβουν τα έδρανα
του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Βουλής, Β. Πολύδωρας φέρεται να προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα, καλώντας τα τρία κόμματα «να τα βρουν» και εισηγήθηκε σε ΔΗΜΑΡ και ΣΥΡΙΖΑ να μην πειράξουν τα έδρανα του ΚΚΕ.

Πλέον, το ΚΚΕ έχει 12 έδρες στη Βουλή, παρόλα αυτά το κόμμα δεν φαίνεται πρόθυμο να παραχωρήσει τα έδρανα που καταλάμβανε πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, εξ αρχής είχε προτείνει να καταλάβουν οι 71 βουλευτές του όλη την αριστερή πτέρυγα συν κάποια έδρανα από το πίσω μέρος της διπλανής πτέρυγας, την οποία εισηγήθηκε να μοιραστούν ΔΗΜ.ΑΡ και ΚΚΕ.

Στην περίπτωση αυτή ωστόσο έμενε ένα άλλο ζήτημα άλυτο: ποιο από τα δυο κόμματα θα καθόταν μπροστά.

Πάντως, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής εάν υπάρξει διαφωνία στα κόμματα, «ο προσδιορισμός των θέσεων γίνεται από τον Πρόεδρο της Βουλής με βάση τη δύναμη των Κοινοβουλευτικών Ομάδων και την κοινοβουλευτική παράδοση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...