H Lady Βίκυ και τα κοσμήματα- Πιθανή η νέα απολογία για τον Άκη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 18:46
Αντιμέτωπο για άλλη μια φορά με τους ανακριτές αναμένεται να φέρουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο τα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνει το λεπτομερές αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός Άμυνας. Όπως όλα δείχνουν, ο προφυλακισμένος πρώην υπουργός αναμένεται να κληθεί σε συμπληρωματική απολογία, πιθανότατα εντός του Ιουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις στους ανακριτές, με βάση και τα νεότερα στοιχεία που προέκυψαν από την αξιολόγηση των χιλιάδων σελίδων του αρχείου του.
Οι ανακριτές οι οποίοι αναμένουν με ενδιαφέρον τα στοιχεία από τα αιτήματα δικαστικών συνδρομών που έχουν υποβάλλει προσπαθούν παράλληλα ν’ αποκωδικοποιήσουν τις χειρόγραφες σημειώσεις του Άκη Τσοχατζόπουλου για να εξακριβώσουν τις κρυφές μέχρι στιγμής διαδρομές μεγάλων χρηματικών ποσών που φέρονται ότι προέρχονται από τις προμήθειες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
Την έκπληξη, πάντως, των ανακριτών φαίνεται ότι συνεχίζουν να προκαλούν τα στοιχεία που αφορούν τις προκλητικές δαπάνες της Βίκυς Σταμάτη, σύμφωνα με τα έγγραφα που περιλαμβάνονται στο αρχείο που κρατούσε ο πρώην υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος. Όπως μαρτυρεί η κίνηση της πιστωτικής κάρτας που διατηρούσε η σύζυγος της πρώην υπουργού, μέσα σε 15 ημέρες, τον Ιούλιο του 2003 είχε πραγματοποιήσει αγορές που ξεπερνούν τα 33.419ευρώ! Πανάκριβα ρούχα από το Κολωνάκι αλλά και τη Ρώμη, όπως φαίνεται, ήταν αυτά που «κέντριζαν» το ενδιαφέρον της κ. Σταμάτη η οποία δεν έκρυβε την αδυναμία της σε γνωστούς σχεδιαστές όπως ο VALENTINO.

Συγκεκριμένα, η σύζυγος του πρώην υπουργού διέθεσε για:
Ρούχα και αξεσουάρ: 29.329 ευρώ
Κοσμήματα: 6.652 ευρώ
Σπά: 588
Ξενοδοχείο: 1160 ευρώ
Σύνολο: 37.729 ευρώ

Για ένα, επίσης, παντελόνι και ένα σακάκι σε μπουτίκ στη Ιταλία η κ. Σταμάτη ξόδεψε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 2.800 ευρώ. Οι διήμερες δε διακοπές που έκανε η κ. Σταμάτη στο Ναύπλιο της στοίχισαν μόνο για διαμονή 2.447 ευρώ.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζει και έγγραφο της τράπεζας UBS όπου καταγράφεται η κίνηση λογαριασμού της κ. Σταμάτη και στο οποίο αναφέρεται πως «140.000 δολάρια υπάρχουν στο "Κουτί της Γενεύη"», υπονοώντας ενδεχομένως θυρίδα. Όσον αφορά εξάλλου την ανακαίνιση του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπως δείχνει έγγραφο με τις πληρωμές των συνεργείων από το 2006 έως και το 2008, δόθηκαν 449.219,52 ευρώ. Πριν το σπίτι πάντως στην Ακρόπολη, το ζεύγος Τσοχατζόπουλου είχε νοικιάσει διαμέρισμα 135 τετραγωνικών μέτρων, μερικώς επιπλωμένο με θέση πάρκινγκ στη Νεοφύτου Δούκα στο Κολωνάκι καταβάλλοντας ενοίκιο 1.825 ευρώ το μήνα.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος από την άλλη πλευρά, όπως φαίνεται από τις χειρόγραφες σημειώσεις του, έδειχνε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα «τεκταινόμενα» στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής και όσα ακούγονταν σ’ αυτήν, γράφοντας μεταξύ άλλων « Εισροή χρημάτων από την εταιρεία MorelliaTrading SA σε λογαριασμούς τηςTorcaso Investment LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο διάστημα !πληρωμές τη Ferrostall για δωροδοκία!». Σε άλλη σελίδα του ημερολογίου του ο Άκης Τσοχατζόπουλος επαναλαμβάνει τα περί αθέτησης της συμφωνίας από τον πρώην συνεργάτη του, συνεχίζοντας να μιλά για «βιβλία» υπονοώντας προφανώς χρήματα.
Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012, 18:46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...