Τσελέντης: Είναι θέμα χρόνου ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα με επιπτώσεις


Τσελέντης: Είναι θέμα χρόνου ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα με επιπτώσεις


Ημέρα + ώρα δημοσίευσης 29.05.2012 - 17.59
Tους φόβους για ισχυρό σεισμό στην Ελλάδα, τον οποίο είναι θέμα χρόνου να βιώσουμε, εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος Άκης Τσελέντης.

Μάλιστα είχε τονίσει πως ο σεισμός θα έχει «επιπτώσεις στην Ελλάδα και αυτό γιατί η αντισεισμική θωράκιση της χώρας τα τελευταία χρόνια έχει επιλεγεί ως μη επιλέξιμη δαπάνη, με τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ και τους παρατρεχάμενους, οι οποίοι νομιμοποιούν τα αυθαίρετα που δεν έχουν κανέναν αντισεισμικό έλεγχο.
Πρόκειται για παγίδες θανάτου συν τα εκατοντάδες, χιλιάδες σχολεία και δημόσια κτήρια που είναι εγκαταλελειμμένα στην τύχη τους»

Πάντως καθησυχαστικός φάνηκε ο καθηγητής σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών μετά το χθεσινό σεισμό που σημειώθηκε στις 18:44 και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Ηλεία και Αχαΐα με ένταση 4,5 R.

Ο καθηγητής ανέφερε χαρακτηριστικά πως «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας» ενώ πρόσθεσε ότι «δεν έχει καταγραφεί κάποιο προσεισμικό σήμα, άρα δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...