Ανανεώστε το χρώμα τον μαλλιών σας!



Όταν αφήνουμε το κομμωτήριο μετά από βαφή λατρεύουμε το λαμπερό χρώμα στα μαλλιά μας την ένταση και το βάθος του. Πολλά χρώματα όμως ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τα ζέστα σοκολατί, κόκκινες ή χάλκινες αποχρώσεις με τα λουσίματα χάνουν την λάμψη τους και ξεθωριάζουν πριν καλά καλά χρειαστεί να βάψουμε πάλι τις ρίζες.
Το να περάσουμε πριν περάσει ένας μήνας κανονικά βαφή δεν είναι σκόπιμο μιας και ταλαιπωρεί πολύ τα μαλλιά μας.

Ωστόσο μπορούμε να δώσουμε την λύση έρχεται να μας δώσει ένα μίγμα ρεφλέ που μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι και μάλιστα πολύ εύκολα. Το ρεφλέ αυτό θα ζωντανέψει και θα φρεσκάρει το χρώμα μας μέχρι την επόμενη βαφή μας.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής: Ένα σωληνάρι της βαφής με την απόχρωση που βάφετε τα μαλλιά σας, οξυζενέ 10 βαθμών, πλαστικό ή γυάλινο μπωλ, σαμπουάν, δοσομετρητή, πινέλο κομμωτικής και πλαστικά γάντια. Η δοσολογία είναι η εξής: 20 ml βαφή, 20 ml οξυζενέ, 20 ml σαμπουάν, 20 ml νερό.

Η ποσότητα που αναφέρεται είναι αρκετή για μαλλιά μεσαίου μήκος μέχρι πάνω από τον ώμο. Για πολύ μακριά μαλλιά ή πολύ πυκνά αύξησε την δόση αντίστοιχα.

Η διαδικασία είναι η εξής: Ανακατέψτε τα παραπάνω υλικά με το πινέλο σας πολύ καλά στο μπολ ώστε να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μίγμα. Θα πρέπει να είναι κάπως αραιό και λίγο αφρώδες. Εν συνεχεία βρέξτε τελείως τα μαλλιά σας και μετά απλά στραγγίξτε τα καλά. Απλώστε το μίγμα σε όλο το κεφάλι και κάνε μασάζ ώστε να απλωθεί παντού. Αφήστε το να μείνει 15 λεπτά και ρίχνοντας λίγο χλιαρό νερό λούσου με το ίδιο το μίγμα. Τέλος ξεπλύνετε καλά, βάλε λίγο μαλακτική και συνέχισε όπως κάνεις συνήθως σε κάθε κάθε απλό λούσιμο και είσαι έτοιμη.

Μπορείτε να κάνετε ρεφλέ ανάμεσα από την κανονική βαφή γύρω στις 3-4 εβδομάδες. Να έχετε υπ όψιν πως το ρεφλέ απλά φρεσκάρει το ξεθωριασμένο χρώμα αλλά δεν βάφει και δεν επηρεάζει καθόλου την ρίζα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...