Το συστατικό της θάλασσας που προστατεύει τις αρθρώσεις μας

Το μυστικό της θεραπείας για την αρθρίτιδα, τον καρκίνο και τα καρδιαγγειακά ίσως κρύβεται στα βάθη της θάλασσας.
Η θεραπεία για πολλές χρόνιες παθήσεις ίσως να «γεννήθηκε» πριν από χιλιάδες χρόνια στα βάθη των ωκεανών. Ποιο είναι λοιπόν το Νο 1 συστατικό της θάλασσας που προστατεύει τις αρθρώσεις και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο κοντινό μέλλον για τη δημιουργία φαρμάκων κατά της υπέρτασης, του καρκίνου ή των καρδιαγγειακών νοσημάτων; Τα φύκια απαντούν οι ειδικοί.

Το θαλασσινό νερό, τα φύκια και η λάσπη είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι αποτελούν ευεργετικά συστατικά για τις αρθρώσεις μας και για αυτό οι ειδικοί συστήνουν τη θαλασσοθεραπεία ως συμπληρωματική θεραπεία για την οσφυαλγία, την αρθρίτιδα και τις μυσκελετικές αρθρώσεις. Η είδηση όμως είναι ότι στο εγγύς μέλλον οι ειδικοί θα είναι σε θέση να παρασκευάσουν ένα χάπι από φύκια, το οποίο θα ανακουφίζει από τους πόνους της αρθρίτιδας.

Οι ειδικοί ανακάλυψαν ότι ένα συστατικό των φυκιών που διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας και το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί επίσης σε μελλοντικά φάρμακα για την καταπολέμηση χρόνιων παθήσεων από καρκίνο μέχρι καρδιαγγειακές παθήσεις.



lifezone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...