«ΜΙΚΡΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ»

Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ δεν θα δημιουργούσε τόσο μεγάλο κίνδυνο μετάστασης στην υπόλοιπη ευρωζώνη όσο πριν από δύο χρόνια, ανέφεραν την Πέμπτη δύο βουλευτές του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών της Άγκελα Μέρκελ. Μιλώντας στο Bloomberg ο βουλευτής του...
CDU, Μichael Meister, είπε ότι ο λόγος που αποφάσισε η Γερμανία να δράσει, δεν ήταν αναγκαστικά λόγω συμπάθειας προς την Ελλάδα, αλλά επειδή πίστευαν ότι θα μπορούσε να υπάρξει ένα σοκ σε όλο το χρηματοοικονομικό σύστημα.

"Νομίζω ότι το μέγεθος της απειλής από την Ελλάδα έχει μειωθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά ο Meister.

Την ίδια ώρα, ο Michael Fuchs, επίσης βουλευτής του CDU, προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το ευρώ στην προσπάθεια της να διαχειριστεί το υπέρογκο χρέος, καθώς δεν μπορεί να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητα της χωρίς να καταφύγει στην υποτίμηση του νομίσματος της.

"Το πρόβλημα δεν είναι αν η Ελλάδα θα μπορέσει να πληρώσει τα χρέη της, δεν θα το κάνει καθόλου, ποτέ" τόνισε ο κ. Fuchs.

Μάλιστα ο Fuchs διαφώνησε με την άποψη ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ και χρεοκοπήσει θα ακολουθήσει μια σειρά επιθέσεων στην Ιταλία και την Ισπανία. Η Ιταλία είναι μια πλούσια χώρα, υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...