ΣΤΗΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Μια αποστολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επισκεφθεί τη Ρουμανία στο διάστημα 25 Ιανουαρίου-6 Φεβρουαρίου προκειμένου να εξετάσει τη δημοσιονομική πολιτική της χώρας, ανακοίνωσε...
σήμερα το ΔΝΤ. Πρόκειται για την τέταρτη αποστολή στο πλαίσιο της συμφωνίας που είχε υπογράψει η Ρουμανία με το ΔΝΤ και την ΕΕ τον Μάρτιο του 2011. Η συμφωνία προβλέπει τη χορήγηση δανείου πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, μόνο όμως στην περίπτωση μεγάλης κρίσης.

Στην τελευταία επίσκεψή τους στο Βουκουρέστι, ΕΕ και ΔΝΤ κάλεσαν τις αρχές της Ρουμανίας να θέσουν υπό έλεγχο τις δημόσιες δαπάνες και να συνεχίσουν την αναδιάρθρωση των μεγάλων, ελλειματικών κρατικών εταιρειών.

Το 2009, καθώς την είχε πλήξει η οικονομική κρίση, η Ρουμανία είχε ζητήσει κατεπείγουσα βοήθεια, ύψους 20 δισ. ευρώ από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την Παγκόσμια Τράπεζα. Φέτος, μετά από δύο συνεχόμενα χρόνια ύφεσης, η κυβέρνηση προβλέπει ότι θα υπάρχει αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,8-2%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...