Μόνο η Μαφία μπορεί να επενδύσει στην Ιταλία!

Το έγκλημα είναι κερδοφόρο..

Εξαιρετική άνθιση παρουσιάζει το οργανωμένο έγκλημα στη γειτονική Ιταλία, λόγω της οικονομικής κρίσης που σαρώνει τη χώρα, σύμφωνα με έκθεση της μεγαλύτερης εμπορικής ένωσης της Ιταλίας, «Confesercenti», που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, η Μαφία αποτελεί τη μεγαλύτερη «τράπεζα» της χώρας, με αποθεματικό που αγγίζει τα 65 δισεκατομμύρια ευρώ.

Μαζί με τις υπόλοιπες εγκληματικές οργανώσεις της χώρας, όπως την Κόζα Νόστρα στη Σικελία, την Καμόρα στη Νάπολη και την Ντρανγκέτα (από την ελληνική λέξη «ανδραγαθία»), που δραστηριοποιείται στην Καλαβρία, ο κύκλος εργασιών της Μαφίας ξεπερνά τα 160 δισεκατομμύρια ευρώ.

«Σε αυτήν την περίοδο της κρίσης η Μαφία είναι η μοναδική επιχειρηματική ομάδα που μπορεί να επενδύσει κεφάλαια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ένωσης «Confesercenti», Μάρκο Βεντούρι.

Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται η έκθεση για τις επιχειρηματικές δράσεις του οργανωμένου εγκλήματος, η Μαφία αντιπροσωπεύει το 7% του ετήσιου ΑΕΠ της Ιταλίας, εξαπλώνοντας τις δραστηριότητές της από τη βάση της στον ιταλικό «φτωχό» Νότο, στον «πλούσιο» βιομηχανοποιημένο Βορρά.

«Η Μαφία ελέγχει πλήρως την αγορά τυχερών παιχνιδιών, τη διαχείριση αποβλήτων, καθώς και μεγάλο μέρος του κατασκευαστικού τομέα» υπογράμμισε ο κ. Βεντούρι, ενώ, σύμφωνα με έκθεση της μεγαλύτερης αγροτικής ένωσης της χώρας, «Coldiretti», ο πρόσφατος τριπλασιασμός στην τιμή των φρούτων και των λαχανικών οφείλεται στην εμπλοκή του οργανωμένου εγκλήματος στον έλεγχο των αυτοκινητοδρόμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...