ΠΡΩΤΗ "ΤΡΑΠΕΖΑ" ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Η ΜΑΦΙΑ Α.Ε.

Η UniCredit περνά δύσκολες μέρες, καθώς μια καταστροφική αύξηση κεφαλαίου προκάλεσε τον καταποντισμό της μετοχής της. Η μετοχή βρέθηκε να χάνει έως και το 40% της αξίας της μέσα σε λίγες μόλις ημέρες, πέφτοντας στα χαμηλότερα επίπεδα από το...
1988. Όμως, αυτός δεν είναι ο λόγος για τον οποίο η UniCredit έχασε τον τίτλο της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιταλίας. Ο χρηματοοικονομικός κολοσσός χάνει τη μάχη απέναντι σε έναν παράδοξο ανταγωνιστή. Η κρίση της ιταλικής οικονομίας γιγαντώνει τη Μαφία, η οποία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, είναι όχι μόνο ο μεγαλύτερος σε κύκλο εργασιών όμιλος επιχειρήσεων, αλλά και η μεγαλύτερη σε ρευστότητα «τράπεζα» της Ιταλίας.
Έρευνα της εργοδοτικής ένωσης Conferescenti αποκαλύπτει ότι η Μαφία εκμεταλλεύεται την κρίση για να απλώσει τα πλοκάμια της έξω από το Mezzogiorno του ιταλικού Νότου. Μπαίνει πλέον δυναμικά ακόμα και στο Βορρά, όπου χτυπά η καρδιά της επιχειρηματικής Ιταλίας.
Οι τέσσερις ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος της Ιταλίας -η Κόζα Νόστρα στη Σικελία, η Καμόρα στη Νάπολη, η Ντραγκέτα στην Καλαβρία και η μικρότερη Σάκρα Κορόνα Ούνιτα, στην Απουλία- έχουν πλέον έναν ετήσιο τζίρο της τάξης των 140 δισ. ευρώ. Ουσιαστικά, η «Μαφία ΑΕ» είναι μεγαλύτερη ακόμα και από την Eni, η οποία, με 100 δισ. ευρώ σε πωλήσεις αναγνωρίζεται ως ο μεγαλύτερος επιχειρηματικός όμιλος της Ιταλίας. Οι τέσσερις οργανώσεις βγάζουν κέρδη ύψους 100 δισ. ευρώ το χρόνο, δηλαδή ένα ποσό που αντιστοιχεί στο 7% του ιταλικού ΑΕΠ. Με ρευστότητα που αγγίζει τα 65 δισ. ευρώ, αποτελούν τη μεγαλύτερη «τράπεζα» της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Άδωνις φαντάζεται μέρες του 1917

Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την ασφάλεια του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που φρουρείται σαν «αστακός», ρίχνει κλεφτές ματιές έξω, στην πλατεία...